xcounter
#

Цивілізаційна солідарність з Україною: огляд інформаційного поля

Висновки Центру ККБ на тлі 24 доби путінської агресії
Ми зараз захищаємо не лише Україну і навіть не Європу. Ми захищаємо цивілізаційне майбутнє планети від неоварварства. То ж чому не зафіксувати нинішні події як Українську цивілізаційну війну?
Ми зараз захищаємо не лише Україну і навіть не Європу. Ми захищаємо цивілізаційне майбутнє планети від неоварварства. То ж чому не зафіксувати нинішні події як Українську цивілізаційну війну?
1188

Як світ реагує на те, що відбувається у нас в країні? Про це сьогодні і надалі на нашому ресурсі - у щоденних випусках від ГО "Центр комунікаційно-контентної безпеки". Огляд фахівців "Центру ККБ" дозволяє побачити основні акценти і події, які є підтвердженням цивілізаційної солідарністі. Це вкрай важливо і для України, і для світу. Отже, якими були головні інформаційні резонанси минулої доби?

Нова доба боротьби принесла цивілізованому світу прояв солідарної віри - Папа Франциск назвав війну рф в Україні "збоченим зловживанням владою", засудивши кривавий режим кремля, своєю чергою очільник Литовської єпархії РПЦ засудив російське вторгнення в Україну, що вказує на те, що путінізм підняв зброю не лише на жінок та дітей, він тотально нищить християнську віру в життя та справедливість.

Шириться рух солідарності надії – Греція готова відбудувати пологовий будинок в Маріуполі.

Читайте також: Про фашизм, рашизм і небезпеку сповзання у стилістику ворога

Поточна доба свідчить про сучасність як глолокальний простір цивілізаційних темпів енергетик духу, творення джерел щастя та справедливості, що опонують темпам дій традиційних ЄС-процедур епохи домінування геополітичних статусів.

Питання до всіх нас – що встигне перемогти: окроплена кров’ю героїв і невинних жертв українська звитяга добра та волі чи бюрократичні норми минулих псевдоправильних процедур ЄС? Кожну годину війни переживаємо стократний клубок недолугості управлінських процедур щодо вирішення питання членства України в спільноті об’єднаних країн Європи. Хоча всім уже зрозуміло – Україну потрібно захистити разом, тут і зараз.

За процедурами і хитромудрими речами проступають елементарні і штучні з позиції екзистенційності страхи втратити звичний життєвий комфорт і опинитися один на один перед Путіним. Хоча українці за три тижні війни довели всьому світові – могутність Росії є міфом, виплеканим Кремлем в інформаційному просторі, який розпадається щоразу як його торкаються справжні воїни.

Наступив пік розуміння, що таке цивілізаційна солідарність: гуманізм захисників України, які застосовують високоточну і високотехнологічну зброю НАТО, тим самим рятуючи життя мирних жителів. Це прояв справедливості мирного світу на відміну від терористичних бомбардувань мирних міст і сіл людиноненавистниками путіна.

Сформувалося на кордоні з Польщею солідарне блокування транзиту з ЄС до путінської РФ. А мало б діяти санкційне рішення щодо всіх вантажів, що направляються до держави-терориста. Акція "Ні для торгівлі з росією" попередньо триватиме упродовж двох днів. Так протестувальники намагатимуться привернути увагу до неприпустимості будь-якої торгівлі між ЄС і рф тоді, як росія бомбардує українські міста і вбиває тисячі українців.

Зафіксована дієва дипломатична солідарність – видворення путінських псевдодипломатів із країн-партнерів цивілізаційної демократії та тотальна заборона-карантин для путінців з РФ та Білорусі входити до приміщень дипломатичних інституцій Європарламенту. Так викорінюється стилістика путінства із приміщень ЄС.

Найбільша солідарна санкція мирного світу проявляється в колективному сприйнятті підходу до всього путінського щодо персональної вини і солідарна зневага "ерефії".

Сьогодні формується цивілізаційний блокпост-перевірка для визначення індивідуальної вини всіх посадових осіб РФ та й громадян, які підтримали путінський режим. І це буде не судилище і не акція колективного психозу агресивної тотальної зневаги та ненависті, а лише конкретна ціна вкладу кожного в розпалення війни та побудову мафіозної корпорації під назвою путінська РФ.

Міжнародне хакерське об’єднання Анонімус розуміє масштаб виклику для існування світу від путінської імперії і діє адекватно - Anonymous обіцяють "безпрецедентні атаки" на сайти влади в рф.

Водночас Роскомнагляд вимагає від Google припинити трансляцію "антиросійських роликів" в YouTube з метою заборонити правду про власні злочини.

Штучно формуються імітаційно-українські путінські підрозділи дискредитації України

Українські біженці в ЄС почали стикатися з особливостями світу європейської демократії – на противагу українським діаспорним групам нерідко штучно формуються імітаційно-українські путінські підрозділи дискредитації України. Тому українці Португалії почала орієнтувати наших біженців в реаліях їхнього життя.

Публічно зафіксований новий вид солідарності – партизанська солідарність громадян Білорусі, які диверсіями виводять з ладу залізниці Білорусі, чим затримують переміщення сил агресора та відволікають військові підрозділи на охорону залізниці.

Президент Євроради підтримав створення Фонду солідарності для України: "Обговорювали конкретні елементи поточних переговорів між Україною та росією. Підтримуємо створення Фонду солідарності для України для надання основних послуг та задоволення нагальних потреб громадян", - зазначив Мішель.

Шириться солідарність світу в традиційних форматах. Мінфін США заплатить до $5 мільйонів за інформацію про приховані статки російських олігархів, в Італії арештували нерухомість російського мільярдера Мордашова, Норвегія приєдналася до санкцій ЄС проти росії, Фонд Роджера Федерера пожертвує півмільйона доларів українським дітям, США розширюють міжнародну коаліцію для посилення санкцій проти росії (Держдеп), США та ITF профінансують поїздку українок на матч Кубку Біллі Джин Кінг, ЄС допомагатиме українським біженцям, доки вони не зможуть повернутися додому, ЄС перерахував Україні ще €300 мільйонів макрофінансової допомоги, найбільший у світі виробник скла призупиняє інвестиції в росію, у Нідерландах заморозили близько €200 мільйонів на російських рахунках (ЗМІ) тощо.

Антисолідарність ще існує, але спостерігається її згасання – компанія Schneider Electric призупинила нові інвестиції і поставки в межах нових проєктів у рф та білорусь, китайський виробник професійної техніки і електроніки (камери відеоспостереження тощо) Dahua припиняє всі поставки в рф. Далі - буде.

Валерій Король, Григорій Любовець, ГО "Центр комунікаційно-контентної безпеки"

Читайте також: І під хмарами, і вночі: Україна слідкуватиме за ворогом "очами" закордонних супутників з SAR