xcounter
#

Про п’ять варіантів завершення війни і майбутнє

Але, швидше за все, вималюється і шостий, котрий поєднає елементи усіх версій
Про п’ять варіантів завершення війни і майбутнє
13104

Багато наших читачів запитують, коли закінчиться війна. Відповіді на це запитання сьогодні не існує. Навіть у тих, хто це все розпочав. Не знає цього Путін, то ж і мовчить про це офіційний Кремль. Імовірні варіанти розвитку подій у статті для BBC News розглянув журналіст Джеймс Лендейл.

Отже, на думку політиків та воєнних аналітиків існує п’ять варіантів завершення війни. Розглянемо їх разом з автором статті.

1. Що хоче Кремль - коротка війна. Росія намагається наростити військові зусилля, зокрема інтенсивність ракетно-авіаційних ударів, завдає Україні максимальних збитків, насамперед руйнуючи комунікації та об’єкти комунального господарства, ключова інфраструктура піддається інтенсивному кібернетичному впливу. Не рахуючись зі втратами рашисти йдуть по власних трупах, але штурмують Київ. Після багатоденних бойових дій та десятків тисяч загиблих до влади приводиться маріонетковий уряд, РФ проголошує перемогу, рештки України приєднуються до РФ та Білорусі як держава-сателіт.

Читайте також: Чому росармія воює переважно мотлохом і на нього ж перетворюється
Су-34
Су-34

Варіант має низькі шанси, але має право на існування.

Для успіху потрібно активізувати бойові дії та кардинально підвищити якість застосування військ, залучені додаткові резерви, бойових дух ЗСУ має бути зламаний. Така країна не буде стабільною, повстанський рух зробить уряд вразливим. Нам здається, що цей варіант і був первинним, але він не "прокатіл".

2. Тривала війна. Російські збройні сили зав’язнуть через низький моральний дух, погану логістику та невміле керівництво. Через неможливість взяти великі міста штурмом агресор перейде до їхньої облоги.

Українські військові знищили ворожу техніку

Навіть у випадку захоплення України РФ не зможе тримати її під контролем, навіть залучивши додаткові сили. ЗСУ перетворяться на ефективних, добре мотивованих та підтримуваних місцевим населенням повстанців. Захід продовжить постачати зброю та боєприпаси. РФ залишить Україну за сценарієм Афганістану 1989 року.

Варіант оцінюється як достатньо імовірний.

3. Європейська війна. Війна може поширитися на територію Молдови і Грузії навмисно або через прорахунок чи ескалацію в разі утримання ситуації в країні ЗСУ, яких підтримуватиме Захід постачанням зброї. Подальшим кроком може стати агресія проти країн Балтії для створення сухопутного коридору в ексклав Калінінград.

Північний потік-2
Північний потік-2 вже ніколи не запрацює

Путін може ризикнути, якщо відчує, що це єдиний спосіб врятувати своє лідерство, особливо у разі поразки в Україні. Більшість аналітиків не погоджуються з тим, що застосування ядерної зброї РФ є ймовірним або неминучим.

Панцирь
Агресор полишає сучасну техніку обабіч доріг

4. Дипломатичне рішення. Швидше за все Путін вже прийняв рішення щодо переговорів задля припинення вогню. Ключове питання: чи зможе Захід запропонувати вихід із ситуації, котрий дозволить Пу зберегти обличчя? Важливим здається тиск на Москву з боку Китаю шляхом відмови купляти газ і нафту.

Падіння рубля Ерефіі від часу цього фото стрімко триває і далі

Українська влада бачить тривале руйнування своєї країни і доходить висновку, що політичний компроміс може бути кращим, ніж нищівні втрати. Ось тут дипломати і укладають угоду, котра, безумовно, включатиме визнання російського суверенітету над Кримом і частиною Донбасу з українського боку та визнання незалежності України та її право на поглиблення зв'язків з Європою – з російського.

Ірпінь
Зруйнований Ірпінь

Такій варіант зараз малоймовірний, але набиратиме ваги у міру зростання руйнувань інфраструктури України.

5. Усунення Путіна. Сер Лоуренс Фрідман, почесний професор військових досліджень Королівського коледжу в Лондоні, написав нещодавно: "Зараз зміна режиму в Москві така ж імовірна, як і в Києві".

Путін
Кривавий палацовий переворот у Ерефії - варіант малоймовірний, але не неймовірний

Можливо, Путін продовжуватиме катастрофічну війну, загинуть тисячі російських солдатів, економічні санкції завдаватимуть збитків, росіяни перестануть підтримувати путінський режим, достатня кількість представників російської військової, політичної та економічної еліти підуть проти нього, замінять на більш поміркованого лідера, Росія отримає скасування деяких санкцій і відновлення нормальних дипломатичних відносин.

Альтернатива – кривавий палацовий переворот. Варіант малоймовірний, але не неймовірний.

Пенсіонінформбюро не подобається жоден варіант, але воно вважає, як і Джеймс Лендейл, що швидше за все вималюється якийсь шостий, котрий поєднає елементи наведених вище версій.

Варіант, котрий подобається Пенсіонінформбюро, виглядає так:

ЗСУ відновлюють територіальну цілісність України, розгромивши ворога під Києвом, вигнавши його рештки через білоруський кордон, одночасно відновлюючи ситуацію на державному кордоні на Сіверщині та Слобожанщині.

Кінець війни – дві наступальні операції на Донбасі та в Таврії. Друга успішно закінчується у Криму. Але сьогодні мало хто може передбачити майбутнє. Пенсіонінформбюро не може теж. У тумані війни шляху вперед майже не видно…

Віктор Кевлюк, від імені Пенсіонінформбюро - для Defense Express

Читайте також: Філіп Карбер: "Тільки диявол знає, який подальший план обере Путін"