xcounter
#

Бити з ракетних систем на 300 км: Україна пропонує США повністю контролювати цілі, щоб отримати таку "опцію"

8198
Пуск ракети ATACMS з MLRS, зображення ілюстративне
Пуск ракети ATACMS з MLRS, зображення ілюстративне

Україна готова піти на умови з узгодженням цілей, щоб отримати ракети ATACMS від США

Попри спротив адміністрації Байдена у питання наданні Україні далекобійних тактичних ракет ATACMS до ракетних систем HIMARS, український уряд наполягає на передачі цих ракет, повідомляє видання CNN з посиланням на власні джерела.

Так, український уряд, зокрема, говорить про передачу ATACMS за умови, що Україна буде повною мірою та на постійній основі передавати США інформацію щодо ймовірних цілей, які мають бути уражені цією ракетою.

Читайте також: Морська піхота США "доповнить" свої M142 HIMARS безпілотними протикорабельними установками

"Вражаюча прозорість, по суті, дає США право вето щодо українських ударів по РФ і призначена для того, щоб переконати адміністрацію у тому, що надання критично важливого озброєння не призведе до ударів по території РФ, які, як бояться у США, призведуть до ескалації війни і безпосередньому залученню країни у конфлікт з президентом РФ Владіміром Путіним", – кажуть у CNN.

Відзначається, що попри пропозиції України, адміністрація Байдена наразі не погоджує надання ракет ATACMS та стверджує, що ЗСУ наразі ефективно справляються з тими ракетами для HIMARS, які є в них в активі.

Водночас ситуація може змінитися після того, як РФ "офіційно" анексувала чотири області України – але у CNN впевнені, що наразі передача ATACMS для США представляють "низьку винагороду та високий ризик".

Читайте також: Рідкісні кадри роботи HIMARS в Україні: на деяких ділянках забезпечують до 70 відсотків вогневого ураження