xcounter
#

ЗСУ давлять рашистів на півдні під Херсоном та використовують тактику SAS, поки окупанти бідкаються на втрату керування військами

11828
Ситуація на фронті за даними DeepState
Ситуація на фронті за даними DeepState

З Херсонської області надходить ціла лавина повідомлень про звільнення населених пунктів від окупантів

Збройні Сили України успішно контратакують армію РФ яка намагається утримати плацдарм на правому березі Дніпра під Херсоном.

У мережі зібралась величезна маса відео від українських бійців, які викладають відео зі звільнених населених пунктів у Херсонській області. Мова йде про відео де називалась чи були геолоковані: Давидів Брід, Старосілля, Велика Олександрівка, Новомиколаївка. Поки ці населенні пункти ще вимагають офіційного підтвердження про звільнення з боку Генштабу ЗСУ.

Читайте також: ЗСУ під Ізюмом вперше захопили "Краснополь", допоможе "хірургічно" нищити рашистів

Декілька днів тому повідомлялось про звільнення Архангельського та прилеглих до нього селищ, а також про успішне просування ЗСУ вдовж Дніпра на південь по лінії Золота Балка - Новоолександрівка - Дудчани.

Ситуація на фронті

Водночас у самих рашиських так званих воєнкорів ситуація вже перейшла стадію "тільки без паніки" і у їх повідомленнях вже використовуються такі терміни, як втрата командуванням армії РФ керування військами. Звісно у цьому вони вбачають якісь надсекретні "натівські" комплекси радіоелектронної боротьби, через які зв'язок у рашистів повністю пригнічений і підрозділи не знають що відбувається навколо.

Також серед рашистів шириться твердження, що ЗСУ перейшли на абсолютно новий рівень керування військами, коли навіть окремі взводи знають все про сили та місцеперебування противника завдяки потужним розвідувальним системам та автоматизованим системам управління військами.

Але варто нагадати, що ті самі рашиські "воєнкори" ще на початку вересня вже бачили у степах України ротні групи на танках Leopard 2 та стелс-ракети для HIMARS.

Цікаво й наступне показове відео, яке опублікувало Командування Сухопутних військ ЗСУ, на якому зафільмовані бойові дії бійців 28-ої окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу. У своїх попередніх повідомленнях прес-служба бригади якраз повідомляла, що активно діє саме на Херсонщині.

На відео - класичні дії мобільних груп на баггі, що є просто взірцевим виконанням тактики рейдових груп британського підрозділу сил спеціальних операцій SAS. Саме такі дії тилах противника, особливо в умовах, коли у нього дійсно може й не бути зв'язку, дозволяють вносити просто хаос у його порядки. Наприклад, відсікати підкріплення та підвезення боєприпасів, знищувати позиції артилерії, центрів зв'язку, а також звісно сіяти паніку, коли ворог не знає чи вже оточений він, чи ні.

Водночас, через ширину плацдарму у 40 км більшість позицій ворога знаходяться у досяжності ствольної артилерії ЗСУ, а їх вогонь, особливо у поєднанні із коригуванням від таких рейдових груп, дозволяє вирішувати значно більше коло завдань.

На фоні цього головним питанням буде де саме ворог почне вибудовувати нову лінію оборони. Справа в тому, що найближча водна перешкода десь у 50 км південніше за попередні позиції рашистів - Інгулець, який у районі Снігурівки повертає на південь. Більше того, активному маневру сил армії РФ заважає доволі обмежена кількість транспортних шляхів, які радіально відходять від Берислава.

З огляду на все, з нетерпіння чекаємо нових зведень від Генштабу ЗСУ.

Читайте також: Схоже, що РФ у окупованому Криму втратила рідкісний МиГ-31 з "Кинжалом", пілот загинув