xcounter
#

Знищили ворога та вийшли на кордон: Україна та Велика Британія завершили навчання "Козацька булава-2021"

902
Україно-британські маневри тривали 12 днів
Україно-британські маневри тривали 12 днів

Сценарій навчань – Збройні Сили України за підтримки британських союзників відбили "гібридне" вторгнення Кремля на півдні нашої країни

В Україні завершились міжнародні навчання "Козацька булава — 2021", що тривали у Миколаївській області з 12 по 24 липня під загальним керівництвом командувача Сухопутних військ України генерал-полковника Олександра Сирського.

Як сповістило видання АрміяInform, для проведення цих навчань були залучені близько двох тисяч військовослужбовців та понад 300 одиниць техніки від п’яти країн-учасників навчань, головним чином – України та Великої Британії.

Читайте також: До бою готовий лише один з шести кораблів: у Великобританії проблема з власним флотом есмінців
Військовослужбовці-учасники "Козацька булава-2021" виконують марш під час церемонії закриття навчань

Головна мета цих навчань – перевірка взаємосумісності української та британської армій, і також – підтримання безпеки в Чорноморському регіоні.

Для проведення навчань "Козацька булава-2021" були залучені зокрема підрозділи окремої 54 механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України, взвод спеціального призначення Держприкордонслужби України, стрілецька рота 4-го батальйону Королівського Шотландського полку Збройних Сил Великої Британії, армійська авіація Сухопутних військ ЗСУ, літаки ВПС Великої Британії.

Танк Т-64 із складу 54 окремої механізованої бригади ЗСУ

Як можемо судити із відкритих джерел даних, учасники цих навчань відпрацьовували такий сценарій: щоб створити новий відтинок фронту, "гібридні" сили РФ атакували важливий інфраструктурний вузол на Півдні Україні, що прямо прилягає до побережжя Чорного моря.

Збройні Сили України мали у найкоротший строк вибити російських бойовиків із цього інфраструктурного вузла. Британські військові – виконували свою роль союзника та виступали як запобіжник від можливого прямого втручання збройних сил РФ, якщо Кремль таки наважиться провести "гібридне" вторгнення на Південь України.

Бійці ЗСУ штурмують будівлю під час навчань "Козацька булава-2021"

Зокрема, як розповідав Defense Express, 17 липня цього року учасники навчань "Козацька булава-2021" тренувались вести штурмові дії в урбанізованій місцевості, із дотриманням усіх гуманітарних норм міжнародного права.

Наші військові розвивають наступ в урбанізованій місцевості під час навчань "Козацька булава-2021"

А 23 липня цього року, як сповістила прес-служба Генерального штабу ЗСУ, багатонаціональне угрупування в рамках навчань "Козацька булава-2021" здійснило перегрупування, подолало водну перешкоду, перейшло до рейдових дій та поновило втрачений контроль за державним кордоном.

Британські солдати готуються підтримати вогнем бійців ЗСУ

Читайте також: Серйозний виклик для тактичної авіації Повітряних Сил: в Командуванні ПС ЗСУ визнали проблему з кадрами