xcounter
#

Військові розповіли, як з Browning M2 врятували нашу артустановку від рашистських "Ланцетів"

4553
Військові розповіли, як з Browning M2 врятували нашу артустановку від рашистських "Ланцетів"

Великокаліберні кулемети — один зі способів протидії ворожим безпілотним літальним апаратам

Українські військові полюють за російськими безпілотниками на полі бою, один з таких розрахунків з підрозділу "Дика качка" з 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс" нищить ворожі повітряні цілі з кулемета Browning M2 — військові Олександр та Андрій в розмові з виданням АрміяInform розповіли деталі про свою роботу.

Розрахунок такої мобільної групи складається з трьох осіб, і працюють вони спільно зі "старшими" та "молодшими" братами, як розповідає кулеметник Олександр виданню АрміяInform. Ймовірно, йдеться про інші засоби, що використовує наше військо для ураження безпілотних літальних апаратів різних типів, які використовує російське окупаційне військо.

Читайте також: Гібридний ЗРК FrankenSAM у ЗСУ вперше збив реальну ціль: близько п'яти вже розгорнуто - Камишін
Дрон-камікадзе типу
Ворожий дрон-камікадзе типу "Ланцет"

Робота розрахунку починається з того, щоб акустично чи візуально виявити ворожі дрони, і потім знищити їх, якщо безпілотник окупантів знаходиться на дистанції, з якої в нього можна поцілити.

Серед цілей розрахунку — передусім ворожі ударні безпілотники типу "Ланцет", але також знищували й дрони типу Zala. Втім, легше працювати все ж саме по "Ланцетах". "Вони літають переважно на висоті 500-600 метрів. Коли ціль залітає в нашу зону відповідальності та вже у нас на "гачку", тоді ми починаємо працювати по ньому чергами", — відзначає Андрій.

Найбільше наші військові згадують епізод, коли до обіду їм вдалося знищити одразу п’ять ворожих "Ланцетів" — тоді окупанти виявили розташування однієї з наших артилерійських установок і, судячи з усього, спрямували на неї значну кількість своїх ударних БПЛА, але досягти своїх цілей противнику не вдалося.

Сьогодні РФ використовує на полі бою понад 30 різних класів безпілотників, як розвідувальних, так і ударних тощо, серед яких такі зразки, як "Елерон", "Гранат", Zala, "Орлан", Supercam, "Форпост", "Куб-БПЛА" тощо.

Раніше Defense Express розповідав, які засоби радіоелектронної боротьби та "дронобійки" отримала Україна проти ударних безпілотників типу "Ланцет" та Shahed.

Читайте також: Що це за російські "Ланцети" зі "штучним інтелектом": що відомо про "Изделие-53"