xcounter
#

Вибух під Бєлгородом: що зірвалось, що замовчали та що визнали у РФ

16265
Вибух під Бєлгородом: що зірвалось, що замовчали та що визнали у РФ

Вибухи у селищі Красний Октябрь розпочались вночі 29 березня

Після того, як під російським містом Бєлгород відбулись масштабні вибухи, влада РФ продовжує триматися відпрацьованої роками тактики - робити мовчазний вигляд і запевняти, що все під контролем.

Наприклад, вже через годину після подій "джерело в екстрених службах" повідомило підконтрольним Кремлю ЗМІ, що основною версією причин вибуху є людський фактор.

Читайте також: Видовищний вибух після пострілу в боєкомплект: оператори ПТРК "Скіф" продовжують дивувати своєю майтерністю

Максимально швидко заявили і про те, що в результаті вибуху "зазнали поранення четверо військовослужбовців армії РФ". А щодо руйнувань - то їх немає.

Також одразу було підкреслено, що взірвався склад боєприпасів. І в цій фразі дійсно можливо немає жодного слова неправди, бо цим поняттям можливо назвати все, від місця де лежить ящик з патронами, до бази зберігання тактичних ракет.

Водночас у районі селища Красний Октябрь, яке знаходиться у 10 км від кордону України ніяких стаціонарних складів чи баз зберігання боєприпасів немає.

Проте є польовий табір, який армія РФ почала розгортати напередодні вторгнення в Україну. Про це говорять супутникові знімки.

Зокрема саме табір на околиці селища Красний Октябрь був знятий з супутника Maxar взимку:

На ньому понад півсотні польових наметів, кожен з яких розраховний на взвод особового складу (30 осіб) та під сотню одиниць військової техніки.

А перші натяки на створення такого табору вже помітні на знімках за квітень 2019 року.

Також слід зазначити, що Генштаб ЗСУ протягом останнього часу повідомляв про відведення деяких підрозділів рашистів від Харкова на територію РФ для перегрупування.

Тобто вибух на "складі боєприпасів" насправді - вибух у польовому таборі армії РФ, що дає зовсім іншу картину можливих втрат рашистів. Особливо враховуючи скупчення ворога та традиційний хаос, який є неодмінним супутником будь-якого "відведення військ", яке насправді відбувалось через успішні контратаки ЗСУ.

Також стає зрозумілою і реакція місцевої російської влади, яка всіма можливим засобами вже відхрестилась від будь-яких коментарів, обмежившись тим, мовляв, серед цивільного населення постраждалих немає, а щодо військових - хай коментують самі військові.

В цій ситуації, скоріш за все, армії РФ залишається лише продовжувати гнути лінію, що "незначне зайняття на складі" відбулась через недбалість особового складу - "втрат немає" або вони мізерні.

І саме це буде заявлено попри будь-які інші причини та дійсні масштаби втрат. Бо приблизно у такому ж стилі міноборони РФ повідомило про знищення великого десантного корабля у Бердянську. Відповідно до заяви рашистів - корабель "притопили" власними силами.

Читайте також: Генштаб попереджає: ворог підступний і може брехати про "відведення військ" на півночі України