xcounter
#

Велика Британія почала передачу двох тральників для ВМС України, процес завершиться до 2023 року

1646
Ці кораблі відслужили 20 років в строю британського флоту
Ці кораблі відслужили 20 років в строю британського флоту

Наш флот може отримати ці протимінні кораблі до кінця 2022 року

Прес-служба Королівських Військово-морських сил Великої Британії сповістила про факт церемонії виводу із свого складу тральників HMS Ramsey та HMS Blyth типу Sandown.

Британські військові наголосили, що саме ці кораблі мають бути передані ВМС України за домовленостями між Києвом та Лондоном, котрі були укладені 22 червня цього року. А на заміну кораблям HMS Ramsey та HMS Blyth в складі британського флоту прийдуть безпілотні тральники.

Читайте також: Китай спустив на воду третій фрегат для ВМС Пакистану
Останнє шикування моряків ВМС Великої Британії на борту тральника HMS Blyth

Прес-служба ВМС Британії також розповіла про той бойовий шлях, який пройшли ці протимінні кораблі HMS Ramsey та HMS Blyth типу Sandown.

Тральник HMS Ramsey прослужив 21 рік, пройшов 175 тисяч морських миль. Востаннє цей корабель виходив у море в серпні 2020 року, тральник прибув до порту Росайт, де і простояв до сьогоднішнього моменту.

Тральник HMS Ramsey ВМС Великої Британії у водах Балтійського моря, фото ілюстративне

Тральник HMS Blyth прослужив 20 років та пройшов 185 тисяч морських миль. Востаннє цей корабель виходив у море місяць тому. Екіпаж з цього корабля перейде служити на тральник HMS Grimsby.

Обидва ці протимінні кораблі - HMS Ramsey та HMS Blyth – виконували свої завдання в інтересах Великої Британії на Півночі Європи та на Близькому Сході, біля берегів Бахрейну.

Тральник HMS Blyth під час маневрів НАТО у Північному морі, фото ілюстративне

Вказівку на те, наскільки швидко Україна зможе отримати ці тральники – зможемо знайти в інтерв’ю аташе з питань оборони Посольства Великої Британії в Україні, комодора Королівських ВМС Тіма Вудза, яке він дав виданню "Радіо Свобода". Текст цього інтерв’ю було опубліковане 1 серпня цього року.

Протимінні кораблі HMS Ramsey та HMS Blyth в одному кільватерному строю, фото ілюстративне

Тім Вудз розповів, що Велика Британія та уряд України ще працюють над угодою про передачу тральників. Але як тільки угода буде підписана, британці почнуть ремонт цих протимінних кораблів, які будуть "фактично нові з повною програмою реконструкції".

В теорії, ці тральники Україна має отримати наприкінці 2022 року. Але по факту, все залежатиме від того, наскільки швидко наша країна та Велика Британія підпишуть відповідну угоду.

Кораблі типу Sandown відслужили добру службу Великій Британії у місіях на Близькому Сході
Читайте також: Німеччина вже 50 років успішно продає підводні човни Type 209: нову субмарину отримав Єгипет