xcounter
#

В рашистському ВПК працює вже 3,5 млн осіб, що у них по снарядам і ремонту танків

11238
Виробництво танків на рашистському "Уралвагонзаводі", зима 2024 року, фото з відкритих джерел
Виробництво танків на рашистському "Уралвагонзаводі", зима 2024 року, фото з відкритих джерел

Як зараз виглядає потенціал країни-агресора, і на що слід звернути особливу увагу

Якщо на початок повномасштабного вторгнення в підприємствах російського ВПК було задіяно загалом 2,5 мільйони працівників, то тепер ця цифра виросла вже до 3,5 мільйонів осіб, котрі тепер працюють в зміни по 12 годин без вихідних.

Власний потенціал рашистів по виробництву артилерійських боєприпасів утричі перевищує поточні можливості США та інших країн Заходу сумарно. І це навіть без поправки по кількості снарядів, отриманих минулоріч від Північної Кореї та навіть Ірану. Про це йдеться в публікації CNN, котре в свою чергу посилаються на дані представників західних розвідок.

Читайте також: У Польщі не можуть почати будувати укріплення через фермерів: бо приватні поля впритул до кордону
Процес виробництва снарядів на потужностях російського ВПК, ілюстративне фото з відкритих джерел

В цій публікації наводиться зокрема оцінка по тому, що наявні наразі потужності дозволяють рашистам виготовляти щомісяця 250 тисяч артилерійських боєприпасів усіх калібрів, або ж до 3 мільйонів одиниць на рік.

Водночас, наявні потужності в розпорядженні США та Європи дозволяють виготовляти лише до 1,2 мільйонів снарядів на рік сумарно. І це без поправки на те, що РФ в 2023 році отримала від Ірану не менше 300 тисяч снарядів та 6700 контейнерів із боєприпасами від Північної Кореї.

Це все приводить до ситуації, коли армія РФ за добу зараз відстрілює 10 тисяч снарядів, водночас ЗСУ – лише 2 тисячі пострілів за добу. При цьому CNN наводить оцінку від неназваного "представника НАТО", за якою здатність виграти війну залежатиме саме від артилерійських спроможностей сторін.

Російські пропагандисти демонструють масштаби власного виробництва Shahed-136, березень 2024 року

При цьому заявляється також оцінка, що російський ВПК вийде на пік свого виробництва уже в 2025 році. І що наразі росіяни здатні виготовляти від 115 до 130 ракет великої дальності та від 300 до 350 далекобійних дронів-камікадзе на місяць.

Також наводяться дані, що наразі сумарний темп виробництва нових і модернізацію та/або ремонту наявних танків по російському ВПК складає 125 машин місяць, або орієнтовно до 1500 одиниць на рік, де до 1300 припадатиме саме на відремонтовані ОБТ.

Процес ремонту танків для армії РФ, зображення з відкритих джерел

Автори CNN поставили тут саме такий акцент, що РФ демонструє такі темпи по військовому виробництву на тлі того, що США досі не спромоглись ухвалити пакет військової допомоги на 60 мільярдів доларів для України.

Від Defense Express наголосимо, що особливо симптоматичною тут виглядає наведена інформація про те, що Росія минулоріч отримала від Ірану 300 тисяч артилерійських боєприпасів. Бо про поставку настільки значної кількості боєприпасів від Тегерану для Москви раніше не заявлялось.

Крім того, слід окрему увагу звернути на заявлену цифру про 3 мільйони снарядів власного виробництва на рік в РФ. Бо, наприклад, авторитетний RUSI в лютому 2024 року наводив оцінку, за якою сумарне виробництво снарядів 152-мм та 122-мм на потужностях російського ВПК має вирости до 2,1 мільйона одиниць загалом.

Армія РФ веде стрільбу із 152-мм гаубиць "Мста-Б", ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: З 2022 року Північна Корея запустила понад 80 ракет і є підозра, що помагав Китай