xcounter
#

Українські військові за підтримки американських колег відпрацьовують дії в тилу противника

1105
Один конвертоплан Bell V-22 може взяти на борт до 24 бійців
Один конвертоплан Bell V-22 може взяти на борт до 24 бійців

Такі тренування входять до епізодів навчань Sea Breeze-2021

Військовослужбовці Збройних Сил України вдосконалюють свої навики у взаємодії з американськими колегами та військовими інших країн світу.

Зокрема, як сповістила прес-служба 73 морського центру спеціального призначення імені кошового отамана Антіна Головатого, українські спецпризначенці відпрацювали висадку в тил умовного противника розвідувальні групи спеціального призначення за допомогою конвертопланів Bell V-22 Osprey.

Читайте також: Британські "Єврофайтери" вдруге за рік провели спільні дії із Збройними Силами України
Українські спецпризначенці та американський конвертоплан Bell V-22 Osprey, фото - прес-служба 73 морського центру спеціального призначення імені кошового отамана Антіна Головатого

Час та місце проведення висадки – не розкриваються. Як окремо відзначають наші військові, високі технічні характеристики Bell V-22 Osprey дозволяють операторам-розвідникам десантуватися в глибокий тил противника та залишатися непоміченими під час виконання завдання.

Українські спецпризначенці висаджуються з борту американського конвертоплану Bell V-22 Osprey, фото - прес-служба 73 морського центру спеціального призначення імені кошового отамана Антіна Головатого

Водночас, як розповіла прес-служба Військово-Морських Сил України, в рамках Sea Breeze-2021, багатонаціональна тактична група морських піхотинців різних відпрацювала рейдові дії в тилу противника, таке навчання відбувалось на загальновійськовому полігоні "Олешківські піски".

В рамках цих навчань українські військові могли посилити свою взаємодію із військовими країн Чорноморського регіону

Відзначається, що у склад єдиного багатонаціонального підрозділу були зведенівійськовослужбовці окремого батальйону морської піхоти ВМСУ, бійці Дежприкордонслужби, солдати морської піхоти США, Грузії та Молдови.

Навчання відбувалось у три етапи.

Під час першого - тактична група отримала завдання вийти з району зосередження в район очікування, командир тактичної групи провів короткий брифінг на макеті місцевості та поставив завдання командирам підрозділів.

Бронеавтомобілі "Козак" морської піхоти ВМСУ

Другий етап – вихід у тил умовного противника та знищення важливих об’єктів його інфраструктури.

Третій етап – виконання маршу до району зосередження, відбиття засідки противника на шляху колонни.

Усі ці дії відпрацьовувались умовно, без виконання бойової стрільби.

Колонна зведеного підрозділу відбиває засідку умовного противника, на передньому фоні можемо побачити тактичний автомобіль JLTV від Oshkosh Defense
Читайте також: Війська зачекались на "Бар’єр-С": російські танки з окупованого Криму зупинятимуть "Рапірами"