xcounter
#

Війська зачекались на "Бар’єр-С": російські танки з окупованого Криму зупинятимуть "Рапірами"

3346
У своїй бойовій підготовці ЗСУ вимушені покладатись і на ствольну протитанкову артилерію
У своїй бойовій підготовці ЗСУ вимушені покладатись і на ствольну протитанкову артилерію

На даний момент глибока модернізація протитанкового ракетного комплексу "Штурм-С" уже пройшла заводські випробування, і така техніка потрібна ЗСУ буквально "на вчора"

Прес-служба Командування Об’єднаних Сил Збройних Сил України розповіло про факт нових навчань протитанкових підрозділів із складу південного угрупування військ, розміщених на адмінмежі з окупованим Кримом.

Протитанковий підрозділ Об'єднаних Сил ЗСУ висувається на визначений рубіж

І це повідомлення має як мінімум одну специфічну деталь: в Командуванні об’єднаних сил ЗСУ заявляють, що вивели на стрільби батарею гармат МТ-12 "Рапіра" та самохідних протитанкових комплексів "Штурм-С".

Читайте також: ЗСУ для навчання закупили комплект системи LaserTag українського виробництва (фото)

Але на фото та відео видно лише розрахунки "Рапір", котрі тренувались знищувати піхоту та броньовану техніку противника на Півдні України.

Сценарій цих навчань був такий – за сигналом тривоги бійці артилерійського підрозділу мали висунутись на визначені рубежі, зайняти вогневі позиції та уразити сили противника.

Головна ціль цих навчань – розрахунки протитанкових засобів мали відпрацювати точність своїх дій при виконанні задач в обмежений час.

По завершенню стрільб протитанковий підрозділ Об'єднаних Сил ЗСУ мав оперативно повернутись в пункт своєї дислокацїі

Нагадаємо, Defense Express розповідав, що під час Міжнародної виставки "Зброя та Безпека-2021" державне підприємство ДККБ "Луч" вперше публічно представило мобільний протитанковий комплекс "Бар’єр-С", котрий є глибокою модернізацією радянського протитанкового ракетного комплексу 95149 "Штурм-С".

Зразок ПТРК 543 "Бар'єр-С" ("Штурм-СМ") від ДККБ "Луч" на виставці "Зброя та Безпека-2021"

На відміну від свого попередника часів СРСР, "Бар’єр-С" може уражати за будь-якої погоди та пори доби цілі, котрі мають бронезахист понад 800 міліметрів та на відстанях до 6-7 кілометрів .

Таку техніку Збройні Сили України потребують буквально "на вчора", але поки що "Бар’єр-С" пройшов тільки заводські випробування.

Розробники "Бар’єр-С" - ДККБ "Луч", "УкрІннМаш" та ДП "ІПЗ" попередньо розраховують, що державні випробування будуть завершені вже до кінця поточного року й "Бар'єр-С" буде прийнятий на озброєння ЗСУ.

Модель ПТРК 543 "Бар'єр-С" ("Штурм-СМ") на стенді ДККБ "Луч", виставка "Зброя та Безпека-2021"
Читайте також: Збройні Сили повертають в стрій Мі-24: все вирішуватимуть темпи виробництва лопатей на "Мотор Січ"