xcounter
#

США вивели на навчання одразу 150 літаків різних типів, і це дуже показова цифра

6465
B-1B Lancer під час навчань Bamboo Eagle 24-3, фото - US Air Force
B-1B Lancer під час навчань Bamboo Eagle 24-3, фото - US Air Force

Американські військові відпрацьовують масоване застосування авіації на випадок "великої війни", які деталі відомо

В проміжок з 2 по 10 серпня 2024 року ВПС США провели масштабні навчання під кодовою назвою Bamboo Eagle 24-3, фактична мета яких – підготовка до застосування авіації в умовах великої війни в Тихоокеанському регіоні проти КНР, зокрема в разі вторгнення на острів Тайвань (Республіка Тайвань).

Масштаб цих навчань демонструють такі показники – усього для проведення Bamboo Eagle 24-3 було залучено 150 літаків та 3000 військовослужбовців із 20 різних підрозділів ВПС США, і це заодно демонструє, якою максимальною кількістю авіатехніки можуть американські військові оперувати на даний момент.

Читайте також: Стало відомо, коли у США оберуть виробника лазерної системи ППО ближньої дії

Якщо ж говорити в цій історії не тільки про кількісні, але й про якісні показники також, узагальнені з даних різних профільних ресурсів, то маємо наступну картину.

Наприклад, одночасно із ввімкнутими транспондерами у повітряному просторі в зоні проведення навчань Bamboo Eagle 24-3 літало до 17 "повітряних танкерів". Що в свою чергу означало можливість забезпечити одночасне перебування в повітрі 100 літаків тактичної й стратегічної авіації.

Якщо ж говорити про типи авіатехніки, залученої для проведення цих маневрів, то тут мова зокрема про стратегічні бомбардувальники B-1B Lancer та B-52H, літаки тактичної авіації F-16, F-22 та F-35, літак радіолокаційного дозору E-3 Sentry та літак радіолокаційної розвідки RC-135.

Цікаво, що при цьому також заявляється про залучення певної кількості літаків неназваних типів зі складу ВПС Австралії та Великої Британії, та літаків типів F-16 та F-5 зі складу деяких приватних військових компаній. Літаки ПВК відігравали роль "агресора" на цих маневрах.

В даному випадку для американських військових було критично важливим перевірити, скільки одночасно літаків вони на даному етапі можуть залучити для проведення операцій в тих чи інших районах. Оскільки передбачається, що у випадку повномасштабної війни у Тихоокеанському регіоні Китай зможе також залучити значну кількість бойових літаків.

В розпорядженні ВПС НВАК зараз є 1500 бойових літаків різних типів, а орієнтовна кількість винищувачів 5-го покоління J-20 може складати навіть до 300 одиниць.

Читайте також: Узбекистан поверне в стрій літаки, які в 2021 році втекли з Афганістану