xcounter
#

Скільки танків матиме новий армійський корпус рашистів, що "націлений" на Київ

41734
Танки Т-72Б3 армії РФ, ілюстративне фото довоєнних часів
Танки Т-72Б3 армії РФ, ілюстративне фото довоєнних часів

І чи встигли росіяни уже підготувати казарми, щоб уже набирати живу силу в свій новий АК

Командувач угрупування сил та засобів оборони міста Києва генерал-лейтенант Павлюк в своєму інтерв’ю для "Укрінформу" повідомив, що армія РФ формує 3-ий армійський корпус чисельністю до 15,5 тисяч "багнетів". Формування та пункт постійної дислокації цього АК – місто Муліно Ніжегородскої області РФ.

"Не виключено, що, у разі потреби, підрозділи та військові частини зі складу новостворюваного армійського корпусу можуть бути задіяні у наступі на Київ", - зазначив генерал-лейтенант Павлюк.

Читайте також: Неадекватна організація наземних військ Росії, як одна з причин їхніх невдач у війні з Україною - частина 1
БМП-2 рашистів на полігоні в Муліно, ілюстративне фото довоєнних часів

Із декількох власних джерел Defense Express стали відомі деякі деталі, що стосуються формування нового 3-го АК рашистів, що може бути "націлений" на Київ.

Зокрема нам стало відомо, що як одна з кандидатур на посаду командувача цього корпусу розглядається полковник Попов, що зараз служить начальником штабу 11 армійського корпусу військ Балтійського флоту ВМФ РФ. Скоріш за все, в складі нового 3-го АК рашистів кадрових військових армії РФ не буде, будуть хіба що резервісти та найманці.

Тренування мотострілецьких частин армії РФ, ілюстративне фото довоєнних часів

Цікаво, що для формування свого нового корпусу армія РФ не стане будувати додаткову інфраструктуру. Станом на поточний момент відомо, що розміщувати найманців та резервістів зі складу 3-го АК будуть в казармах кадрових частин 1-ої танкової армії Західного військового округу ЗС РФ.

Ну й мабуть найцікавіше – скільки і якого озброєння та техніки можуть отримати частини нового 3-го АК рашистів, формування якого має завершитись до 15 серпня 2022 року. За поточними даними, це нове з’єднання армії РФ може отримати до 2,5 тисяч одиниць техніки та озброєння, зокрема до 200 танків (на 6 танкових батальйонів) та до 400 БМП (на 12 мотострілецьких батальйонів).

Танки Т-80 армії РФ, ілюстративне фото довоєнних часів

У цій всій історії є такий нюанс: генерал-лейтенант Павлюк прямо вказав, що спроба повторного наступу рашистів на Київ можлива лише в тому випадку, якщо орки досягнуть значних успіхів на Сході України.

Тому тут цілком ймовірний варіант, що в підсумку армія РФ зможе використати свій новий 3-ий АК хіба що для "закривання дір" по лінії фронту на Донбасі.

Читайте також: ​Неадекватна організація наземних військ Росії: чому РФ шкребе звідусіль гарматне м'ясо - частина 2