xcounter
#

Скільки літаків було на аеродромі в Єйску, де вчора Су-34 впав на будинок

12877
Рашистський Су-34, ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашистський Су-34, ілюстративне фото з відкритих джерел

Про які проблеми в російських "ВКС" говорять вчорашня аварія та супутникові знімки

Учора ввечері 17 жовтня 2022 року в житловий будинок в російському місті Єйск врізався літак Су-34 зі складу рашистстький "ВКС". Міноборони РФ збрехало, що цей літак впав через пожежу в двигуні. Але відео з камер спостереження показували зовсім інше – навантажений боєкомплектом Су-34 просто "каменем" звалився на житловий будинок. Тим більш, що злітна смуга місцевого військового аеродрому прямо виходить на спальний район. І що не менш важливо – катапультуватись зміг лише один пілот, хоча управляти Су-34 мають два льотчики.

В розвиток цієї теми портал The Drive опублікував зокрема супутниковий знімок аеродрому в Єйску за 6 жовтня 2022 року, майже за 2 тижні до цієї аварії. І це зображення насправді красномовно говорить про поточний стан рашистських ВКС.

Читайте також: Люта брехня від міноборони РФ про те як Су-34 врізався у житловий будинок у Єйську (відео)
Летовище в російському Єйску станом на 6 жовтня 2022 року, знімки від Planet Labs, наводить портал The Drive

По-перше, на наше превелике щастя російські окупанти досі не позбавились свого фірмового "головотяпства". Тобто – ставлять всі літаки на летовищі впритул один до одного, "борт до борту". Очевидно, саме для того, щоб у випадку якоїсь надзвичайної події було пошкоджено одразу максимальну кількість літаків. Що заодно демонструє, наскільки наш ворог взагалі здатен робити висновки зі своїх помилок.

Момент другий. Штатна кількість літаків в ескадрильї "ВКС РФ" - 12 одиниць. А на знімку ми бачимо лише 10 літаків Су-34 (один з яких впав учора), лише 7 штурмовиків Су-25 та лише 2 винищувачі Су-30СМ. Некомплект, менше однієї "штатної" ескадрильї по кожному з типів літаків. І навіть на "повнокровний" змішаний авіаполк не тягне. Що заодно вказує на достатньо високий рівень вибування із строю ворожих літаків по технічним причинам, і це не рахуючи втрат, яких наша ППО завдає російській авіації.

Патрульний літак Ил-38 морської авіації ВМФ РФ, ілюстративне фото з відкритих джерел

Ну і мабуть найцікавіше – росіяни в Єйску розмістили два свої патрульні літаки типу Ил-38 та два літаки типу Ту-134УБЛ.

Патрульні Ил-38 росіяни можуть використовувати для моніторингу судноплавства по "зерновому коридору" до портів "Великої Одеси". Щодо Ту-134УБЛ може бути два варіанти: або це справді тренувальні літаки для підготовки екіпажів Ту-22М3. Або ж ці літаки перероблені в "літаючі салони" для перевезень вищого військового керівництва РФ (тим більш, що практика таких "переробок" росіян справді мала місце в 2010-х роках).

Рашистський Ту-134УБЛ, що може виконувати роль "літаючого салону" для перевезення вищого війського керівництва РФ, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Читайте також: РФ може знадобитись 20 років, щоб відновити втрати по літакам під час війни проти України