xcounter
#

Що Захід має надати Україні швидко, щоб допомогти на полі бою

Що Захід має надати Україні швидко, щоб допомогти на полі бою
4825

Американське профільне видання Defense News видало статтю двох аналітиків, які визначають нагальні потреби української армії на полі бою. Тепер вкрай важливо, щоб США та інші країни НАТО діяли оперативно.

Спостерігаючи, як ця трагедія розгортається в Україні, погана новина полягає в тому, що адміністрація Байдена, Україна та союзники НАТО не змогли стримати російське вторгнення. Хороша новина в тому, що українці завзято борються, а західна зброя допомагає їм захищати свою країну.

Підбитий російський танк

1. Поповнити запаси. Протитанкові ракети Javelin американського виробництва та британські NLAW виявилися смертельними проти російських наземних машин. Успіх цієї зброї обнадіює, але вона витрачається в міру продовження бойових дій. Росія ще не застосувала військову силу наповну, тому українцям знадобиться вся протитанкова зброя, яку ми можемо відправити.

Читайте також: Як користуватися ПТРК NLAW відеоінструкція від українського бійція

2. Для міських боїв. Ми повинні відправити стрілецьку зброю, гранатомети та ракетні установки, боєприпаси, обладнання нічного бачення, медикаменти та пристрої зв'язку, необхідні українському опору для ефективної роботи та безпечного спілкування у жорстокій міській війні, яка, ймовірно, стане більш поширеною у найближчі дні. Невеликі безпілотники для проведення розвідки, спостереження та навіть атаки у міських боях також будуть потрібні.

Росія застосовує ракети проти цивільного населення

3. Доставка. Проте доставка зброї складніша, ніж ухвалення рішення про те, що надіслати. Оскільки допомога надходить із багатьох країн світу, американські військові повинні використовувати усі свої логістичні можливості для координації зусиль із постачання. Це має бути одним з пріоритетів для Європейське командування США. Зброя та техніка продовжувати постачати через Польщу, але НАТО також має працювати над відкриттям ліній постачання зі Словаччини та Румунії, оскільки Угорщина відмовилася дозволити транзит зброї через її територію.

Додаткові маршрути постачання дозволять прискорити доставку та допоможуть запобігти вузьким місцям на кордоні. Крім того, наявність кількох маршрутів знизить ризик перехоплення, оскільки єдиний коридор постачання буде вразливішим для російських ударних активів.

Система ППО NASAMS
Система ППО NASAMS

Було б нерозумно припускати, що Москва не намагатиметься перешкодити постачанню зброї в Україну. Ми маємо припустити, що російські агенти перебувають на місцях, а російські активи засобів розвідки (ISR) уважно стежать за перетином кордону в Україні.

4. Посилення за рахунок систем ППО. Системи ППО NASAMS, SAMP/T і Patriot з країн НАТО повинні бути передислоковані на землі альянсу поблизу розподільних пунктів для запобігання російському втручанню. Сполучені Штати можуть передати Україні мобільні системи ППО Avenger та M-SHORAD для супроводу вантажів в Україні.

Мобільні системи ППО Avenger

5. Дані розвідки. Щоб підтримати оборонні зусилля України, Сполучені Штати та їхні союзники також мають надати силам України дієву розвідку на полі бою у режимі реального часу. ЄС скоро почне використовувати супутникову розвідку з Україною та має приділяти пріоритетну увагу своєчасній доставці інформації, щоб українські сили могли діяти відповідно до неї.

Це має включати попереднє попередження про великі російські військові рухи, а також інформацю, зосереджену на російських наземних, повітряних і військово-морських активах, що діють на території України або здійснюють напади на Україну з Чорного моря.

Хоробрість українців у захисті своїх будинків глибоко надихає, але американських та європейських лідерів не слід заколисувати почуття самозаспокоєності. Конфлікт, на жаль, тільки починається, і російські війська відправлять підкріплення та використовуватимуть більш руйнівну тактику. Ми повинні рухатись швидше, ніж будь-коли, щоб допомогти Україні.

Читайте також: Відео та фото з полоненими армії РФ: збираємо - поширюємо
ТЕГИ Війна