xcounter
#

Що з кораблями рашистів після атаки дронів у Севастополі, і до чого тут "зерновий коридор" (фото)

5123
Кораблі ЧФ РФ в окупованому Севастополі після атаки дронів, 1 листопада 2022 року, 1 листопада 2022 року, супутниковий знімок наводить Benjamin Pittet
Кораблі ЧФ РФ в окупованому Севастополі після атаки дронів, 1 листопада 2022 року, 1 листопада 2022 року, супутниковий знімок наводить Benjamin Pittet

Окупанти настільки розгубились, що навіть за 3 дні не змогли почати ремонт "побитого" фрегата

У відкритому доступі з’явились супутникові знімки за 1 листопада, які вказують – під час атаки дронів-камікадзе проти рашистських кораблів у тимчасово окупованому Севастополі був пошкоджений як мінімум один фрегат проекту 11356Р, який може нести до 8 ракет "Калибр". Цей корабель як мінімум втратив хід, але ремонт "побитого" фрегата росіяни почали лише за декілька днів після атаки. Про це написав OSINT-аналітик Benjamin Pittet на своєму профілі у Twitter.

Ймовірний вигляд надводного "дрона-камікадзе", який був використаний для атаки на російські кораблі 29 жовтня 2022 року

Аналітик зокрема показав супутниковий знімок, на якому російський фрегат проекту 11356 ведуть два буксири, з носа та корми корабля.

Читайте також: Окупанти ризикують своїм єдиним боєздатним фрегатом у Чорному морі, кількість "Калібрів" звели ледь не до нуля

Ця ситуація нестандартна, на всіх доступних фото фрегати проекту 11356 ЧФ РФ пересувались в акваторії тимчасово окупованого Севастополя своїм ходом. Це і дозволяє припускати, що в результаті атаки дронів цей фрегат-носій "Калібрів" як мінімум втратив хід.

Рашистський фрегат проекту 11356 йде на буксирі, 1 листопада 2022 року, супутниковий знімок наводить Benjamin Pittet

Ще одна цікава деталь – буквально за декілька годин після появи першого знімка (приблизно о 5-ій ранку 1 листопада) росіяни "припаркували" свій пошкоджений фрегат ймовірно у Доковій бухті тимчасово окупованого Севастополя. На це вказує інший знімок, зроблений того ж 1 листопада приблизно об 11-ій годині.

Поряд знаходяться потужності 91-го судноремонтного заводу Міноборони РФ. Можливо, свій "побитий" корабель росіяни планують далі "припаркувати" для ремонту саме на цьому СРЗ. Тим більш, якщо фрегат справді втратив хід, його потрібно ставити у док. Але тут дивує та обставина, що ремонтувати корабель росіяни почали лише за декілька днів після атаки. Можливо, вирішували його долю – чи ремонтувати, чи взагалі "порізати на голки", зважаючи на поступове вичерпання запасів крилатих ракет "Калибр".

Рашисти "припаркували" свій фрегат проекту 11356 для ремонту, 1 листопада 2022 року, супутниковий знімок наводить Benjamin Pittet

На супутникових знімках ми також можемо зауважити два патрульні корвети проекту 22160 та один ракетний корвет проекту 21631, статус яких невідомий. Та два фрегати проекту 1135 і ракетний корабель "Бора", які майже взагалі не брали участь у війні проти України.

А ще ми можемо зауважити, що ці всі кораблі "запрудили" собою причал, впритул до якого розміщений елеватор для перевалки зерна. І через який російські окупанти уже раніше перевалювали збіжжя, вкрадене на тимчасово окупованій території України.

І на цьому тлі тепер зрозуміло, чому Путін вимагав "гарантій безпеки" для Чорноморського флоту в обмін на роботу "зернового коридору". Бо чим більше успішних атак на ворожі кораблі, тим складніше оркам вивозити вкрадене у нас зерно.

Російські кораблі стоять біля причалу в окупованому Севастополі, де зазвичай відбувалась перевалка краденого зерна,1 листопада 2022 року, супутниковий знімок наводить Benjamin Pittet
Читайте також: "ПВК Вагнера" хоче власну бойову авіацію, і тут їм допоможуть "частково мобілізовані" авіатори