xcounter
#

Румунія отримала всі придбані в Португалії F-16: небо країни захищає повітряна поліція НАТО

2020
F-16 військово-повітряних сил Румунії
F-16 військово-повітряних сил Румунії

Ще від 36 до 48 літаків Румунія планує придбати в Сполучених Штатах Америки

Румунські військово-повітряні сили отримали сімнадцятий та останній винищувач F-16, який був придбаний в Португалії. Про це пише портал Janes.

Зазначається, що усі ці 17 отриманих літаків – хоч і вживані, проте модернізовані до рівня 16AM/BM Block 15. Ці літаки прийшли на заміну винищувачам МіГ-21, які були оновлені за допомогою Ізраїлю до стандарту Lancer.

Читайте також: ВПС Франції пересідають на новітній Rafale F3-R: які бойові можливості дає цей літак
Винищувач МіГ-21 військово-повітряних сил Румунії

Також військово-повітряні сили Румунії планують придбати від 36 до 48 винищувачів F-16 в США, які мають замінити собою винищувачі МіГ-29.

Також зазначається, що поки Румунія веде переозброєння національних ВПС, повітряний простір країни, в тому числі від можливої агресії Кремля, захищає наряд сил "повітряної поліції" НАТО.

Винищувачі Eurofighter іспанських ВПС, що належать до наряду сил "повітряної поліції" НАТО в Румунії

Нагадаємо, Румунія підписала угоду вартістю 186,2 мільйона євро про придбання у Португалії 12 вживаних винищувачів F-16 в жовтні 2013 року.

27 січня 2020 року був підписаний контракт вартістю 130 мільйонів євро на додаткову поставку Румунії п'яти винищувачів F-16AM (раніше модернізованих за програмою MLU) зі складу ВПС Португалії.

Винищувачі F-16 португальських ВПС
Читайте також: ВПС Франції пересідають на новітній Rafale F3-R: які бойові можливості дає цей літак