xcounter
#

​Розвідники опановують сучасні вітчизняні системи радіоелектронної розвідки

3951
Українська приватна компанія "НВЦ "Інфозахист" постачає ЗСУ та іншим силовим структурам України сучасні вітчизняні системи радіоелектронної та радіотехнічної розвідки / Фото: НВЦ "Інфозахист"
Українська приватна компанія "НВЦ "Інфозахист" постачає ЗСУ та іншим силовим структурам України сучасні вітчизняні системи радіоелектронної та радіотехнічної розвідки / Фото: НВЦ "Інфозахист"

В 190-му навчальному центрі Сухопутних військ Збройних сил України, що дислокується в смт. Гуйва Житомирського району, завершується черговий етап підготовки до здачі іспитів спеціалістів школи радіоелектронної розвідки. В ході підготовки фахівців радіоелектронної розвідки використовується малогабаритна тактична система радіорозвідки "Пластун РП-525" розробки та виробництва української приватної компанії "НВЦ "Інфозахист"

Під час практичних навчань курсанти 190-го навчального центру Сухопутних військ Збройних сил України відпрацьовують питання злагодження, взаємодії між постами пеленгації сигналів, моніторингу радіопростору, пошуку та реєстрації нових мереж.

НВЦ Інфозахист, Пластун РП-525, 190 навчальний центр СВ ЗСУ, Defense Express
Фахівці радіоелектронної розвідки опановують малогабаритну тактичну система радіорозвідки "Пластун РП-525", розробки та виробництва української приватної компанії "НВЦ "Інфозахист" / Фото: 190 навчальний центр СВ ЗСУ

В програмі підготовки, зокрема, відпрацювання питань пеленгації сигналів виробом Пластун - РП 525. А також відпрацювання тренажу з питань спостереження, перехоплення та подальшої пеленгації джерел та радіомереж "противника".

Читайте також: "Інфозахист" представив нову мобільну систему оптичної розвідки

Про це повідомляєься на офіційній сторінці 190 навчального центру СВ ЗСУ у Facebook.

Малогабаритна тактична система радіорозвідки "Пластун РП-525" є одним з найбільш поширених виробів, що найшли застосування в Збройних силах України, особливо з початком російської агресії проти України. Система призначена для пеленгування систем зв’язку противника, автоматизованого швидкісного радіомоніторингу, обробки та реєстрації даних перехоплення.

Такі системи здатні працювати у складі групи. В режимі реального часу вони здійснюють обмін даними для узгодження інформації про розташування джерел радіовипромінювання та їх характеристики для формування єдиного розвідувального поля. Системи забезпечують виявлення радіомереж та робочих частот тактичної (УКХ), засобів зв'язку та передачі даних малих диверсійно-розвідувальних груп; запис аналогових та цифрових каналів передачі даних, визначення місцезнаходження станцій зв'язку з ППРЧ, синхронну пеленгацію та демодуляцію частотно-модульованих сигналів; фіксацію цифрових каналів керування та передачі інформації, місцезнаходження літальних апаратів із БПЛА включно; визначення координат станції РЕБ та засобів передачі даних контр-батарейних засобів.

НВЦ Інфозахист, Пластун РП-525, 190 навчальний центр СВ ЗСУ, Defense Express
В 190-му навчальному центрі Сухопутних військ Збройних сил України завершується черговий етап підготовки до здачі іспитів спеціалістів школи радіоелектронної розвідки / Фото: 190 навчальний центр СВ ЗСУ

Наразі на заміну системи "Пластун РП-525" компанією "НВЦ "Інфозахист" пропонується та постачається малогабаритна тактична систему радіорозвідки "Пластун-РП-3000", що призначена для пеленгування систем зв’язку противника, автоматизованого швидкісного радіомоніторингу, обробки та реєстрації даних перехоплення в робочому діапазоні 25-3000 МГц. В режимі реального часу система обмінюється даними для узгодження інформації про розташування джерел радіовипромінювання та їх характеристиками для формування карти радіоелектронної обстановки. Ця система розроблена із урахуванням результатів бойового застосування системи радіорозвідки "Пластун РП-525".

Компанія НВЦ "ІНФОЗАХИСТ" діє на українському ринку безпеки і оборони з 2001 року. Вона спеціалізується на створенні дієвих рішень у радіоелектронній розвідці та пеленгації, засобів радіотехнічної розвідки, розробці та застосуванні технічних засобів захисту інформації, заходах з пошуку та локалізації засобів знімання інформації, реалізації рішень систем збору, обробки та аналізу даних.

Науково-виробничий центр Інфозахист, ХОРТИЦЯ-М, Офіційний дистриб'ютор Fischer Connectors в Україні, Defense Express
Мобільний комплекс радіорозвідки ХОРТИЦЯ-М розробки та виробництва НВЦ "ІНФОЗАХИСТ" з 2018 року постачається до Збройних сил України

Найвідомішими продуктами компанії є Мобільний комплекс радіорозвідки ХОРТИЦЯ-М та Малогабаритний тактичний пеленгаційний комплекс PLASTUN-RP3000, який з 2016 року постачається до Збройних сил України та посилено використовується у зоні проведення ООС. Також в компанії розробили та пропонують замовникам багатофункціональний автоматизований пост радіорозвідки APELLA, програмно-визначальний приймач AURIS-R, широкосмуговий радіомоніторинговий приймач MINERVA та інші високотехнологічні продукти.

Науково-виробничий центр Інфозахист, Офіційний дистриб'ютор Fischer Connectors в Україні, Defense Express
Малогабаритна тактична система радіорозвідки Пластун-РП 3000 з 2016 року постачається до Збройних сил України

Раніше Defense Express знайомив читачів з комплексними безпековими рішеннями від НВЦ "Інфозахист", а також повідомляв про те, що в компанії готові конкурувати на міжнародному ринку.

Читайте також: ​В Україні розширюється пропозиція якісних роз'ємів: НВЦ "Інфозахист" став офіційним дистриб'ютором Fischer Connectors