xcounter
#

"Інфозахист" представив нову мобільну систему оптичної розвідки

3247
Причеп з системою оптико-волоконної розвідки від НВЦ "Інфозахист" / Фото: АрміяInform
Причеп з системою оптико-волоконної розвідки від НВЦ "Інфозахист" / Фото: АрміяInform

Система здатна виявити ворожого солдата з відстані у 3,5 кілометрів та ефективно слідкувати за малими дронами

Приватна компанія НВЦ "Інфозахист" розробила транспортовану систему візуального спостереження, яка здатна виявляти малопомітні рухи різних об’єктів, невловлимі для неозброєного ока людини на великих відстанях.

Як пише АрміяInform, комплекс обладнаний телевізійним та тепловізійним каналами, що дозволяє вести спостереження цілодобово. Матриця з роздільною здатністю 640*480 спільно із детекторами руху дає змогу спостерігати не тільки за наземними, а й за повітряними об’єктами.

Читайте також: Безпілотний AWACS: "Інфозахист" отримав 2 млн євро закордонних інвестицій на розробку новітнього комплексу РТР
Інфозахіст
На спецпричеп з телескопічною щоглою може бути встановлене різне обладнання / Фото: АрміяInform

При цьому система може "побачити" навіть невеликі дрони й встановлювати їх координати, супроводжувати тощо. Щодо можливостей виявлення наземних цілей, то за словами розробників, на випробуваннях комплекс зміг виявити людину на відстані 3,5 кілометрів, коли вона намагалася замаскуватися.

Новий комплекс встановлений на багатоцільовий транспортний причіп, який обладнаний електромеханічною телескопічною щоглою висотою до 15 метрів, що здатна розгорнутися за 45 секунд. Цей же причіп може застосований й для інших систем - антен радіозв’язку, прожекторів тощо.

Уруський Інфозахіст
Олег Уруський та Михайло Згуровський на стенді "Інфозахисту" під час Міжнародного інвестиційного форуму України / Фото: пресслужба Мінстратегпрому

Кілька подібних комплексів спостереження від "Інфозахист" можуть бути об'єднані в єдину мережу, яка зможе працювати в кількох режимах, відповідно до завдання. При цьому управління комплексом може здійснюватися різними способами, у тому числі й за допомогою невеликого планшета.

Нагадаємо, 12 серпня, в рамках Міжнародного оборонного інвестиційного форуму України, НВЦ "Інфозахист" продемонструвала одразу кілька своїх розробок - систему виявлення загроз "Бастет", малогабаритну тактичну систему радіорозвідки "Пластун РП-3000", мобільний комплекс радіоелектронної розвідки "Хортиця-М" та новітній комплекс радіотехнічної розвідки Gekata.

Читайте також: "Інфозахист" демонструє на "Зброя та Безпека-2021" свій безпілотний AWACS