xcounter
#

РФ перекидає новітні бронемашини "Бумеранг" К-17, чи ризикне Кремль ними на фронті

"Бумеранг" К-17
"Бумеранг" К-17
16276

Попри те, що у РФ вже піднявся "вий", що колісні БМП "Бумеранг" їдуть на передову, скоріш за все їх перевезли під Москву на спеціальний полігон

У мережі засвітилось фото з перевезенням на залізничних платформах нової російської колісної бронемашини "Бумеранг" К-17. На жаль точної інформації щодо місця та часу зйомки немає, але на знімку зафіксовано п'ять машин.

Також якість знімка більш ніж дискусійна і можливо він взагалі є скріншотом з відео з регістратора встановленого у кабіні машиніста. Також не виключено й те, що зображення є доволі невдалим результатом обробки знімка у редакторі для штучного збільшення кількості машин.

Читайте також: Винищувач F-16 для України: у США озвучили ціни для Block 30/32 та Block 70/72, а також терміни постачання
Бумеранг К-17

Але це не завадило деяким російським профільним виданням випустити доволі сумнівні новини, мовляв "Бумеранг" К-17 "їде на фронт". Напевно одразу із "Арматою", "Курганцем" й багатьма іншими "аналоговнєтами" російського військово-промислового комплексу.

Але у реальності попри постійні анонси появи на фронт "парадних" зразків озброєння, жодного свідчення їх перебування хоча б на території України - немає.

Тому, до таких закидів можливо одразу ставитись з певним рівнем скепсису. Тим паче, що попри появу цієї машини на публіці у 2015 році, обіцянки поставити їх у війська ще у 2019 році, а загальне замовлення мало становити 2000 одиниць, все традиційно у РФ пішло "зі зміщенням вправо". А враховуючи реальний стан російської військової промисловості зараз - перспектива серійного виробництва цієї машини більш ніж сумнівна.

Бумеранг К-17
"Бумеранг" К-17

Зокрема лише літом 2021 року розпочались державні випробування "Бумеранг" К-17 та було обіцяно направити першу передсерійну партію машин у піддослідну експлуатацію. Формально це дозолило б рашистам кричати про "Бумеранг" у військах. З іншого - знімало б будь-які вимоги закупити ці машини перед міноборони РФ. Зокрема саме у такому статусі вже 4 роки тримаються десять БМПТ "Терминатор", мінімум один з яких вже верифіковано знищено.

Точна кількість "Бумеранг" К-17, які є у РФ наразі невідома, але навряд мова йде про значну кількість в принципі, й цілком можливо, що орієнтовно до десятка одиниць. Бо навіть на парадах їх було не більше трьох одночасно у 2021 році, а у 2022 році - лише дві.

Також варто нагадати, що ця машина відмітилась у 2020 році тим, що задимилась вже після параду, що прямо говорить про те, що з двигуном ЯМЗ-780 із задекларованою потужністю 750 к.с., який й має тягнути цю машину вагою під 30 тонн, все не так й добре.

Водночас саме парад на 9 травня цілком може бути причиною того, що було помічено перекидання "Бумеранг" К-17. Попри те, що до нього ще декілька місяців, тренування до нього у РФ вже почались. Зокрема днями через Москву на полігон для тренувань парадного розрахунку прогнали пускові установки міжконтинентальних балістичних ракет "Ярс".

Й саме такий варіант з перевезенням "Бумеранг" К-17 на спеціальний полігон для репетиції параду в підмосковному Алабіно наразі вбачається одним з найбільш вірогідних.

Читайте також: Кремль не може зрозуміти куди пішли гроші та з'ясовує, як міноборони РФ розкрало бюджет