xcounter
#

РФ намагається "пресувати" своїми літаками британську АУГ в Середземному морі

2644
Британський авіаносець HMS Queen Elizabeth, фото ілюстративне
Британський авіаносець HMS Queen Elizabeth, фото ілюстративне

Авіаносна ударна група британських ВМС зараз якраз повертається на батьківщину після "Глобального походу". Британці намагаються "відмахуватись" від російських літаків, як від "набридливих мух"

Міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес заявив що Російська Федерація підняла у повітря свої літаки, аби стежити за діями в Середземному морі авіаносної ударної групи Королівських ВМС Великої Британії на чолі з авіаносцем HMS Queen Elizabeth. Про це пише портал UK Defence Journal.

Похідний стрій авіаносної ударної групи Королівських ВМС Великої Британії на чолі з авіаносцем HMS Queen Elizabeth, фото з відкритих джерел

Зазначається, що на початковому етапі розгортання британської АУГ в Середземному морі винищувачі F-35 із авіаносця HMS Queen Elizabeth понад 30 разів перехоплювали літаки збройних сил РФ, які злітали із аеродромів у Сирії.

Читайте також: США перейшли до "канібалізму запчастин", щоб ввести в стрій авіаносець USS Gerald R. Ford

Тепер же авіаносна група ВМС Великої Британії прямує додому після успішно проведеного "Глобального походу". Кораблі цієї АУГ уже увійшли в Середземне море. Одразу ж після російська авіація поновила свою активність і знову намагається "досаджати" Королівським ВМС, говорить Уоллес. Більше деталей у цій справі він розкривати не став.

Російські Су-34 в небі над Середземним морем, ілюстративне фото з відкритих джерел

Як розповідав Defense Express, наприкінці червня – початку липня 2021 року ВМФ РФ у Середземному морі провів масштабні навчання по виконанню атаки на авіаносну ударну групу "умовного противника". "Під приціл" росіяни намагались взяти британську АУГ на чолі з авіаносцем HMS Queen Elizabeth.

Для проведення маневрів РФ залучила корабельне угрупування в складі ракетного крейсера "Москва", фрегатів "Адмирал Эссен" та "Адмирал Макаров", двох дизель-електричних субмарин Чорноморського флоту - "Старый Оскол" та "Ростов-на-Дону".

Ракетний крейсер "Москва" проходить протоку Босфор в напрямку Середземного моря наприкінці червня 2021 року, фото з відкритих джерел

Також росіяни для своїх маневрів по "пресингу" британської АУГ наприкінці червня 2021 року залучили неназвану кількість протичовнових та патрульних літаків Ту-142 та Ил-38, літак радіолокаційного дозору А-50, винищувачі Су-35 та літаки Су-34 із ракетами "повітря-повітря".

Для імітації ударів із повітря по АУГ "умовного противника" росіяни задіяли два літаки МиГ-31К із гіперзвуковими ракетами "Кинжал" та три бомбардувальники Ту-22М3 із підвішеними новітніми крилатими ракетами Х-32.

Російські важкі бомбардувальники Ту-22М3 із крилатими ракетами Х-32 на російській авіабазі в Тартусі, липень 2021 року, фото з відкритих джерел
Читайте також: РФ "накрила" Тартус димовою завісою, схоже Асад отримав нові ракети "Сирійським експресом"