xcounter
#

Нереальна задача: у США хочуть мати "крихітні" високоточні ракети, що літатимуть на сотні кілометрів

5695
Крихітна ракета з великою дальністю – звучить фантастично
Крихітна ракета з великою дальністю – звучить фантастично

Здається, американська оборонка знову хоче поставити собі задачу, виконання якої з самого початку знаходиться "під великим питанням"

Командування спеціальних операцій США (USSOCOM) хоче мати у своєму арсеналі крихітні ракети з радіусом дії в сотні кілометрів. Якщо точніше – це має бути високоточна крилата ракета з дальністю дії не менш як 370 км, а в ідеалі – понад 700 км, розповідає видання The Drive.

Small Glide Munition
Влучення у ціль бомби Dynetics GBU-69/B Small Glide Munition. Фото ілюстративне

Ця ракета повинна нести боєголовку вагою як мінімум 6 кг, але в ідеалі USSOCOM зацікавлений у конструкціях, які здатні витримувати корисне навантаження до 16,7 кг.

Читайте також: Краса високоточної зброї: американські ракети та бомби в ефектних фото "за секунду до"

Також ракета має бути оснащена системою самонаведення з електрооптичним та інфрачервоним режимами, однак у Командуванні також будуть розглядати і конструкції з додатковими опціями наведення, якщо це можливо, які дозволять зброї "виявляти та/або повторно захоплювати цілі у повітрі".

За задумом USSOCOM, такі ракети можуть, наприклад, надати бойовим літакам AC-130J Ghostrider можливість уражати цілі, знаходячись поза зоною дії засобів ППО противника.

"Крихітні ракети" мають "влізти" у пускову CLT

Якого саме розміру мають бути ракети в USSOCOM не уточнюють, однак відомо, що вона має бути достатньо компактною, щоб запускатися з Common Launch Tube (CLT), тому потенційному розробнику такої ракети доведеться вирішити надважку задачу: створити досить мініатюрну ракету з великою дальністю дії та значним для таких розмірів корисним навантаженням.

Читайте також: У США завершили розробку "бомб з налаштуваннями": що може ця зброя