xcounter
#

Начальник Генерального штабу ЗСУ: Ударне угрупування РФ на кордоні з Україною не має повної готовності

Але ризик відкритої агресії РФ проти України завжди існує
1653
На фото – українська ОМБр ім. короля Данила відпрацьовує знищення ворожих взводних та ротних опорних пунктів противника
На фото – українська ОМБр ім. короля Данила відпрацьовує знищення ворожих взводних та ротних опорних пунктів противника

Кремль може за короткий час наситити свій "ударний кулак" ракетними військами, повітряно-десантними військами та іншими ударними силами.

Ударне угрупування Російської Федерації, яке зосереджене проти нашої країни вздовж державного кордону та на окупованих територіях, на сьогодні не має стану повної готовності. Але Кремль здатний посилити ударний потенціал своїх військ.

Про це зазначив начальник Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Корнійчук у своєму інтерв’ю виданню "АрміяІнформ".

Читайте також: Росія нашпиговує новою бронетехнікою військові частини, що націлені на Україну: плани терміново збільшені удівічі

"За даними Генерального штабу та розвідки, повної готовності ударних угрупувань збройних сил Росії вздовж державного кордону та на окупованих територіях сьогодні немає", - сказав начальник Генерального штабу ЗСУ.

Генерал-лейтенант Сергій Корнійчук, начальник Генерального штабу ЗСУ/Фото - "АрміяІнформ"

Але, як наголосив Корнійчук, Російська Федерація може за короткий час наростити сили й засоби частинами та підрозділами повітрянодесантних військ, ракетними військами тощо. Тому ризик відкритої агресії РФ проти України завжди існує.

Тим більш, що Кремль посилює мілітаризацію окупованих окремих районів Донецької та Луганської областей.

1 окрема танкова Сіверська бригада відпрацьовує дії в наступі проти військ ворога

"Розвідка фіксує постачання на окуповані території нових озброєнь та військової техніки. Відбуваються постійні ротації підрозділів і кураторів першого та другого армійських корпусів Південного військового округу збройних сил РФ, що діє на окупованій частині Донбасу.

Триває порушення режиму сталого припинення вогню снайперськими групами та іншими російськими окупаційними підрозділами", - говорить керівник Генерального штабу.

Морська піхота відпрацьовує свої дії при висадці з десантного катера "Сватове"

Генерал-лейтенант Сергій Корнійчук підкреслив, що Збройні Сили України на цьому фоні мають бути готові до будь-якого сценарію розвитку подій, і при цьому – замінювати свій парк озброєння на нові зразки. Хоча, як наголосив керівник Генштабу, "нині про масове переозброєння військ, про повне переозброєння бригад, на жаль, ще не йдеться".

"Очікуємо (на поставки у 2021 році – ред.) на ракетні комплекси "Нептун", засоби радіоелектронної боротьби та боротьби з БПЛА, засоби захищеного зв’язку, а також нові БТРи, модернізовані танки, засоби розвідки, антиснайперські комплекси тощо", - розповів Корнійчук.

САУ "Піон" Збройних Сил України

Процес переозброєння на нову техніку в 2021 році відбуватиметься і у Військово-Морських Силах України.

"Цього року плануємо отримати береговий ракетний комплекс "Нептун", американські патрульні катери типу Island, середній розвідувальний корабель, малий броньований артилерійський катер "Гюрза-М", кілька десантно-штурмових катерів та інше озброєння", - розповів очільник Генерального штабу Збройних Сил України.

Флагман ВМСУ "Гетьман Сагайдачний" під час навчань "Сі Бриз - 2020", що відбулись у липні 2020 року
Читайте також: Росія боїться сценарію із застосуванням Bayraktar TB2 на Донбасі - посол РФ у Туреччині