xcounter
#

На Ізюмському напрямку рашистів зупинено, ворог перекидає сили на інший фланг - Генштаб

На Ізюмському напрямку рашистів зупинено, ворог перекидає сили на інший фланг - Генштаб
20550

На фронтах війни з РФ намітився важливий перелом ще на одному напрямі

Сили оборони України провели вдалу оборону операцію на Ізюмському напрямі та зупинили ворога. Його можливість до проведення атаки ліквідовано і він переходить до оборони. А вивільнені сили перекидаються на інший напрямок.

"Зазнавши невдачі на Ізюмському напрямку, ворог перейшов до оборони і наразі веде стримуючі дії, а також перекидає свої сили на Луганський напрямок", - повідомив під час брифінгу заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Олексій Громов, цитує його "Укрінформ".

Читайте також: У РФ почався дефіцит гарматного м'яса: Кремль кидає на війну випускників училищ - ГУР

Також завдяки вправним діям українських бійців ворог може лише оборонятися ще на двох напрямах - Херсонському і Мелітопольському. До цього до оборонних дій армія РФ перейшла на Харківщині, звідки вона успішно вичавлюється Збройними Силами України.

"Ми маємо успіх на Харківському напрямку, де поступово відтісняємо противника та звільняємо наші населені пункти", - зазначив Олексій Громов.

Зазначимо, що на Ізюмському напрямі ворог сконцентрував найбільші сили, мова йшла про 22-24 батальйонні тактичні групи. Найкраще це демонструє наступна мапа де вказано орієнтовну кількість БТГр противника та співвідношення скільки на одну групу припадає кілометрів фронту.

Виходячи з неї, стає зрозумілим, що намір Кремля здійснити охоплення наших військ двома ударами від Ізюма до Попасної, судячи з усього, вже відкладений. Але це не означає зменшення тиску у напрямі Сєвєродонецька.

Також маємо зазначити, що протягом останніх днів Сили оборони якісно просунулись на Харківщині, де кожного дня звільняються населенні пункти. За попередньою інформацією, деякі підрозділи вже вийшли до державного кордону України. Зміни на Харківщині з 27 квітня по 11 травня нижче:

Зазначимо, що відведення військ армії РФ від Ізюма може огорнутися і панічним відступом, з киданням всього ще заважає окрім "намародерених унітазів".

Читайте також: Чому "молодші" Switchblade вже нищать рашистів, а "старші" ніяк не долетять в ЗСУ: факти без "зрад" та "перемог"