xcounter
#

Міномети смажать окупантів, артилерія – підпалює башти ворожим САУ: ЗСУ нищать ворога поблизу Бахмута

1787
Фото – 45 окрема артилерійська бригада Збройних Сил України
Фото – 45 окрема артилерійська бригада Збройних Сил України

Сили оборони України на Бахмутському напрямку влучним вогнем нищать техніку та живу силу ворога

Збройні Сили України на Бахмутському напрямку ефективно нищать озброєння та військову техніку російського окупаційного війська – відео чергового влучного удару наших артилеристів публікує пресслужба 45-ї окремої артилерійської бригади.

Так, на кадрах нижче – влучання наших артилеристів в російську САУ 2С1 "Гвоздика", внаслідок удару в машини сталося загоряння башти.

Читайте також: AMX-10RC не для наступу: чому так і про місце цієї машини у строю

І це вже як мінімум 61 самохідна артилерійська установка 2С1 "Гвоздика", яку окупанти втратили з кінця лютого 2022 року.

Нагадаємо, що станом на сьогодні на Бахмутському напрямку тривають важкі бої – як відзначав речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов, на північ та на південь від самого міста Сили оборони України продовжують вибивати противника з раніше захоплених рубежів і мають частковий успіх, водночас російське окупаційне військо зазнає серйозних втрат.

Водночас, як раніше розповідав командир розвідувальної роти 57-ої бригади ЗСУ Денис Ярославський, для успіху безпосередньо в Бахмуті Силам оборони України важливо взяти під контроль Берхівку та Кліщіївку.

Бо це стратегічні висоти з півночі та півдня Бахмута, і за умови успіху на цих двох напрямків безпосередньо Бахмут можна буде брати в оперативне оточення.

Разом з тим, українські військові на Бахмутському напрямку продовжують нищити як техніку, так і особовий склад противника.

Зокрема у Силах спецоперацій ЗСУ у результаті розвідки в тилу окупанта вполювали одразу три РСЗВ БМ-21 "Град", які влучними пострілами були знищені артилеристами Сил оборони України.

Водночас прикордонники звітують про успішну роботу мінометників на Бахмутському напрямку, у результаті якого було знищено великокаліберний кулемет та трьох окупантів, ще двоє рашистів отримали поранення.

Читайте також: Перша партія Leopard 1 через декілька тижнів буде у ЗСУ: чого точно не варто очікувати від цієї машини