xcounter
#

Кремль несподівано вирішив провести головний морський парад у внутрішньому морі НАТО

Головний морський парад РФ має пройти 30 липня на день ВМФ
Головний морський парад РФ має пройти 30 липня на день ВМФ
5117

Що й кому Кремль намагається довести морським парадом Балтійського флоту - величезне питання, бо строк його життя у реальній війні вимірюється часом польоту ракет тактичного рівня

Попри те, що у РФ не змогли провести адекватний парад на 9 травня, коли єдиним танком на Червоній Площі був Т-34, а цілі роди військ взагалі не були представлені, у Кремлі хочуть провести так званий "головний парад військово-морських сил" у Санкт-Петербурзі.

Як сповіщають російське державне видання ТАСС з опорою на власне джерело, рішення щодо проведення цього дійства все ж таки прийнято і він має відбутись 30 липня. До нього будуть залучені кораблі Балтійського флоту, реальна боєздатність якого викликає величезні сумніви навіть серед рашистів.

Читайте також: Нічна масована комбінована атака РФ відбита: знищено 92,5% крилатих ракет та 83% Shahed
Балтійський флот

Зокрема його склад, як кількісний, так і якісний, ставлять його на останнє місце серед усіх інших флотів РФ - Північного, Тихоокеанського та Чорноморського. Наприклад, у РФ у Балтійському морі є лише один підводний човен "Дмитров" проєкту 877 "Палтус", який був спущений на воду у 1986 році. Водночас справедливо буде зазначити, що мілководна Балтика доволі складний район для дій субмарин.

Б-806 "Дмитров"
Б-806 "Дмитров"

Формальний флагман флоту - есмінець "Настойчивый" проєкту 956 "Сарыч" у строю з 1992 року. При цьому цей проєкт вважається доволі проблемним через головну силову установку, а озброєння у вигляді протикорабельних ракет "Мокскит" вже не відповідає реальним бойовим вимогам.

Настойчивый есмінець
"Настойчивый"

Сучасною "основою" Балтійського флоту є чотири корвети проєкту 20380 (вступили у стрій з 2008 по 2014 роки), які побудовані за старим варіантом, який передбачав їх озброєння протикорабельними ракетами Х-35. А універсальні пускові шахти для ракет типу "Калибр" та "Оникс" встановлені лише на малих ракетних кораблях "Буян-М" у кількості трьох одиниць (введені у склад флоту у 2015-2022 роках), а також трьох малих ракетних кораблях проєкта 22800 "Каракут" (2018-2020 роки).

"Стерегущий"  проєкту 20380
"Стерегущий" проєкту 20380

Інша частина флоту, який загалом налічує 29 бойових кораблів (без урахування десантних) та ракетних катерів, представлена радянськими ракетними катерами "Молния" (6 одиниць), малими протичовновими кораблями проєкту 1331-М (6 одиниць), малими ракетними кораблями "Овод" (4 одиниці) та двома сторожовими кораблями проєкту 11540 "Ястреб" (2 одиниці).

"Ярослав Мудрий" проєкту 11540
"Ярослав Мудрий" проєкту 11540 - корабель довгобуд, закладений у 1988, прийнятий у склад у 2009 році

Водночас головна проблема Балтійського флоту РФ зараз історично полягає у самій географії Балтійського моря, яке після вступу до НАТО Фінляндії вже ультимативно стало внутрішнім морем НАТО. При цьому всі бази Балтійського флоту РФ - Кронштадт та Балтійськ у Калінінградській області, знаходяться у зоні ураження тактичного озброєння. А сховатися на Балтиці кораблям немає де фізично.

Тобто у випадку війни, строк життя всього Балтійського флоту РФ вимірюється у часі польоту ракет, які будуть націлені на самі кораблі та на берегову флотську інфраструктуру.

Більше того, навіть у випадку мінування фарватерів Балтійський флот РФ буде одразу запертий на своїх базах, тому що на весь цей флот у рашистів лише один базовий тральник. Але попри все це, у Кремлі вирішили зробити чергову показуху та показати "кораблики" своєму ватажку.

Читайте також: Чи можна виробляти в Україні німецьку Taurus, і чим особлива ця ракета-"літаючий каяк"