xcounter
#

Японія проводить найбільші навчання з часів "Холодної війни", по тривозі піднято 100 тисяч солдат

1284
Тренування танкових підрозділів Сил самооборони Японії, фото ілюстративне
Тренування танкових підрозділів Сил самооборони Японії, фото ілюстративне

Токіо має одразу декілька потенційних військових противників – Північна Корея, Китай та РФ, тому японські Сили самооборони вимушені готуватись до "війни на декілька фронтів"

Сили самооборони Японії проводять найбільш з часів "Холодної війни" військові навчання, що триватимуть із 15 вересня по кінець листопада 2021 року.

Для їх проведення залучено 100 тисяч військовослужбовців, та майже 2 тисячі одиниць техніки і озброєння, зокрема 120 літаків. Про це пише портал Defence24.

Читайте також: Росіяни визнали, що не зможуть застосувати свої новітні десантні кораблі за прямим призначенням
Тренування наземних підрозділів Сил самооборони Японії, фото ілюстративне

Востаннє настільки масштабні військові навчання Японія проводила у 1993 році, за інерцією "Холодної війни", коли формально "Країні сонця, що сходить" уже напряму не загрожувала військова безпека.

Тому до цього часу сценарії військових навчань у цій країні стосувались сценаріїв реагування на "локальні" кризи.

Спільні тренування військових США та Японії, ілюстративне фото з відкритих джерел

Тепер же військово-політичне керівництво Японії вважає, що країні загрожує військова небезпека одразу від декількох країн – Китаю, Північної Кореї та Російської Федерації, і при цьому – військова небезпека "нависа" буквально по усій протяжності берегової лінії Японських островів.

Тому керівництво японських Сил самооборони вирішило перевірити оперативну готовність своїх підрозділів, зокрема – до відбиття гіпотетичного десанту "умовного противника". При цьому – вперше із часів "Холодної війни" Японія проводить масштабну мобілізацію своїх резервістів для участі в цих навчаннях.

Спільні навчання наземних та авіаційних підрозділів Сил самооборони Японії, ілюстративне фото з відкритих джерел

Епізоди навчань Сил самооборони Японії розігруються на п’яти полігонах по всій країні, із акцентом на південних кордонах. При цьому японські військові перевіряють, як у випадку "великої війни" може спрацювати цивільна інфраструктура – медична система під час лікування великої кількості поранених бійців, цивільний транспорт – залізниці, автотраси та торгівельний флот – під час перекидання значної кількості військ.

Окрему увагу Сили самооборони Японії під час проведення цих навчань приділили забезпеченню кібер-безпеки та інформаційної безпеки країни в умовах можливої "великої війни".

Амфібійні підрозділи Сил самооборони Японії на своїх бронемашинах, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Авіаносці та крилаті ракети: Японія відроджує морську міць та кидає виклик Китаю