xcounter
#

Аналіз бойового досвіду: як ворог застосовує цивільні або саморобні безпілотники на сході України

Аналіз бойового досвіду: як ворог застосовує цивільні або саморобні безпілотники на сході України
1606

Декларативне перемир'я на сході України не має відволікти увагу від аналізу дій російсько-терористичних військ, методів та тактики застосування тих чи інших зразків озброєнь та техніки проти українських підрозідлів. Цього разу наш матеріал присвячено детальному опису достатньо недавньої практики використанння ворогом безпілотних авіаційних комплексів, адаптованих до військових завдань: цивільних або саморобних БпЛА.

Це зумовлюється їхньою відносно низькою вартістю та простотою використання, а також ускладненням визначення походження таких БпАК у разі його втрати.

Такі "безпілотники" використовуються з метою ведення повітряної розвідки, коригування вогню артилерії, нанесення та уточнення результатів вогневого ураження, а також оцінки ступеня обладнання і маскування позицій військ.

Читайте також: Нові деталі ударного БПЛА від ДККБ "Луч": повністю автономний та більший за Bayraktar TB2 (відео)

Ведення розвідки

БпАК, що наявні у вільному доступі, дозволяють ефективно вести розвідку як у видимому діапазоні, так і у інших спектрах, зокрема, інфрачервоному (за умови використання мультиспектральних камер).

У першу чергу спостерігається використання загальнодоступних БпАК китайського виробництва. Це зумовлено достатньо низькою вартістю, простотою у використанні, значною варіативністю корисного навантаження, що, у свою чергу, дозволяє проводити повітряну розвідку ефективно, оперативно та без залучення кадрових службовців силових структур або операторів зі значним досвідом.

Ще одним достатньо значним фактором є наявність у відкритому продажі на світовому ринку мультиспектральних камер (камер з можливістю зйомки у видимому, інфрачервоному та інших діапазонах довжин хвиль), що значно ускладнює маскування будь-яких об’єктів.

Повна версія статті
доступна передплатникам

Щоб отримати доступ, необхідно зареєструватись на сайті та обрати варіант передплати.

РЕЄСТРАЦІЯ
Я вже зареєстрований передплатник. Увійти