xcounter
#

Ізраїльський "Залізний купол" не вирішить питання захисту стратегічних об’єктів в Україні – Рєзніков

5418
У ЗМІ нерідко траплялися повідомлення про те, що Україна нібито зацікавлена у закупівлі ізраїльських систем Irone Dome
У ЗМІ нерідко траплялися повідомлення про те, що Україна нібито зацікавлена у закупівлі ізраїльських систем Irone Dome

На думку Міністра оборони України, ізраїльська система не зможе допомогти у вирішенні тих завдань, які стоять перед Україною

Ізраїльська система протиракетної оборони "Залізний купол" (Irone Dome) від компанії Rafael не зможе зняти питання захисту українських стратегічних об’єктів. Про це сьогодні, 3 лютого, під час брифінгу розповів Міністр оборони України Олексій Рєзніков, відповідаючи на питання журналіста про те, чи зацікавлена Україна в закупівлі ізраїльських систем протиракетної оборони.

Як стверджує Рєзніков, в Ізраїлі система "Залізний купол" захищає країну "від ракет, які летять повільно на маленьку відстань і зроблені в гаражах на територіях сусідніх країн".

Читайте також: "Залізний купол" в Україні таки може стати реальністю

система
Пуск протиракети системою "Залізний купол"

Водночас на думку очільника оборонного відомства, "Залізний купол" не зможе повноцінно вирішити питання захисту в Україні таких стратегічних об’єктів, як атомна електростанція чи аеродром тощо.

Натомість Рєзніков також додав, що Україна повинна розвивати свою ракетну програму, яка наразі знаходиться на розгляді в РНБО й передбачає створення передусім української системи ППО та ПРО.

Читайте також: "Залізний купол" вперше знищує ворожий БПЛА та збиває свій: як сучасна війна висуває нові вимоги до військової техніки