xcounter
#

Гітлер теж влаштував масований удар на Новий рік, але це його не врятувало від поразки

9122
Рашистські Ту-95МС, ілюстративне фото довоєнних часів
Рашистські Ту-95МС, ілюстративне фото довоєнних часів

Нереалістичні плани ударів лише "спалюють" потенціал та прискорюють перспективу програшу у війні

Російські окупанти 31 грудня 2022 року влаштували черговий ракетний обстріл, для якого використали 20 КР типів Х-101 та Х-555 і балістичні до ОТРК "Искандер", із яких було збито 12 ракет. Також орки влаштували 31 грудня-1 січня дві масовані атаки з використанням дронів-камікадзе, під час яких було збито загалом 45 "Шахедів".

Є така популярна концепція – порівнювати дії Путіна та Гітлера, гітлерівської Німеччини та сучасної Росії. У випадку з "новорічними" обстрілами України можна знайти свою паралель – гітлерівське люфтваффе також провело масований удар на Новий рік 1 січня 1945 року, але це не врятувало Третій Рейх від поразки у війні.

Читайте також: Як СРСР перейшов на масове виробництво зброї під час Другої світової, і чи можливо це повторити зараз
Підготовка до пуску балістичної ракети рашистського ОТРК "Искандер", ілюстративне фото довоєнних часів

Тут мова про операцію "Боденплатте" як частину німецького наступу в Арденнах, яка передбачала удар по 15 фронтовим аеродромам Союзників. Планувальники люфтваффе сподівались, що якщо їх удар досягне успіху, то вони зможуть на тривалий час вивести із ладу фронтову авіацію США та Великої Британії.

Перша проблема, із якою зіткнулись німці при підготовці операції – недостатня кількість боєготових літаків та пілотів. Сподівались хоча б на 2000 "бортів" та льотчиків, по факту змогли зібрати ледве 900. Друга проблема – надмірний рівень секретності при підготовці удару. Переважній більшості пілотів повідомили про майбутній удар лише за добу до початку операції, тому в них не було часу належно підготуватись. Окрім того, свої ж німецькі зенітники не знали про майбутній масований виліт своїх же ударних літаків. Через що втрати по причині friendly fire стали неминучими.

Гітлерівське люфтваффе виконує удар в рамках операції "Боденплатте" 1 січня 1945 року, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Під час масованого удару в рамках операції "Боденплатте" німецька авіація втратила загалом 290 літаків знищеними та 90 пошкодженими, тобто було втрачено понад 25% всіх залучених до нальоту "бортів". Втрати Союзників формально були дещо вищими – 290 знищених літаків та 180 пошкоджених. Тобто виходить, що німці "виграли за очками". Тим більш, що вони змогли показати й кращу якість дій – вищий рівень взаємодії між підрозділами та навіть застосування реактивних ударних літаків типів Ar 234 та Me 262.

Але далі в дію вступала така математика. Якщо для відновлення своїх втрат по літакам британцям та американцям знадобилось лише від 2 до 7 діб, то німцям – до 2 тижнів. Люфтваффе втратило майже сотню досвідчених пілотів, і така втрата для німців виявилась непоправною. Заради примарної мети попередники рашистів остаточно "допалили" свій потенціал, чим якраз прискорили свою поразку.

Рашистські "ВКС" втратили своє "кадрове ядро", що мало досвід бойових дій у Сирії, фото ілюстративне

Уважні читачі можуть заперечити, що в під час операції "Боденплатте" німці били не по мирним містам, а по військовим об’єктам – фронтовим аеродромам США та Великої Британії. Але в тому й нюанс – орки саме тому й перейшли до "ракетного терору" наших міст, бо зазнають невдачі на полі бою. Зокрема коли намагаються застосовувати свою фронтову авіацію проти ЗСУ.

Відповідно, і проти рашистів як сумлінних послідовників нацистів працює формула – нереалістичні плани ударів лише "спалюють" потенціал та прискорюють перспективу програшу у війні.

"Кадрові" пілоти російських "ВКС" в останній час "не відрізняються" особливим рівнем виучки, фото ілюстративне
Читайте також: Чи існує "поріг втрат" для Кремля, після якого рашисти підуть геть з України