xcounter
#

Генштаб ЗСУ має план на випадок вторгнення Росії з білоруського напрямку

1345
Майбутні російсько-білоруські навчання "Захід-2021" стали приводом для обговорення безпеки України на білоруському напрямку
Майбутні російсько-білоруські навчання "Захід-2021" стали приводом для обговорення безпеки України на білоруському напрямку

Міністр оборони України розповів про ймовірність збройної агресії Росії через білоруський напрям та відведення військ Росією на кордоні з Україною

Міністерство оборони України ретельно відстежує ситуацію на кордоні з Білоруссю та враховує можливість вторгнення військ РФ з білоруського напрямку або ж поширення військової агресії через територію цієї країни.

Про це Міністр оборони України Андрій Таран відзначив на спеціальній сесії Всеукраїнського форуму "Україна 30. Безпека країни".

Читайте також: Агресор використовує дрони на Сході України: відповідь ЗСУ має бути за "турецьким зразком"
Україна ППО
Попри всі плани ворога, українські Повітряні сили готові захищати кордон із Білоруссю

Водночас на сьогодні українське оборонне відомство не відмічає безпосередніх загроз з цього напрямку.

Разом з тим, наразі Генеральним штабом розроблені плани на випадок такої ситуації, зазначає Таран: "Ми знаємо що робити, якщо побачимо ознаки створення угрупування збройних сил, яке може бути застосоване через територію Білорусі для збройної агресії".

На питання журналіста про те, чи будуть якісь українські війська посилено охороняти кордон, Міністр оборони відповів наступне: "Ми також готуємо відповідні дії".

Навчання
У Міноборони України не виключають ймовірність наступу РФ через Білорусь

Також Таран розповів і про ситуацію з відведенням військ безпосередньо на кордоні України з Росією: "За даними, які я отримав сьогодні вранці [12 травня – прим. DE], Росія не поспішає виконувати свої обіцянки щодо відведення військ від нашого кордону".

За словами Міністра оборони, на сьогодні кількість відведених Росією військ може становити близько 4000 військовослужбовців.

РФ зброя
Попри обіцянки, РФ не поспішає відводити війська

"Важливо зазначити, що на нашому північному кордоні з Російською Федерацією техніка залишається, відводяться лише війська. А ми знаємо – якщо техніка залишається, то пересування особового складу не становить значної складності", – зазначає Міністр оборони України.

Читайте також: Руслан Хомчак: Флот України має усі можливості відповідати на провокації росіян, навіть - застосовувати зброю