xcounter
#

Бразилія хоче модернізувати свої Leopard-1: Україні варто змагатись за контракт

3027
Роботи по модернізації танків мають стартувати в 2022 році
Роботи по модернізації танків мають стартувати в 2022 році

Тим більш, що українські та бразильські урядовці уже уклали в грудні минулого року Меморандум, що передбачає поставку нових та модернізацію уже наявних бронемашин для збройних сил Бразилії

Портал Janes пише: армія Бразилії хоче провести модернізацію 116 своїх наявних танків Leopard-1A5BR, мета – продовжити строк служби цих бойових машин ще на 16 років

Усього бразильське військо має 220 танків Leopard 1A5BR, які були придбані як "секонд-хенд" в армії Бельгії. Також армія Бразилії має до 200 танків М60.

Читайте також: Бразилія обирає для своєї армії колісний танк: поляки пропонують Rosоmak, ракети - українські
Колонна бразильських танків Leopard-1A5BR, фото ілюстративне

Технічні умови для проведення робіт були затверджені в лютому 2020 року, самі роботи мають стартувати у 2022 році

Як стверджують автори того ж Janes, на бразильських "Леопардах-1" планують оновити електричний привід башти, приціл командира, тепловізор для механіка-водія, автоматичну систему гасіння пожежі в моторному відсіку та блок управління клімат-контролем в салоні бойової машини.

Доставка танків бразильської армії Leopard-1A5BR на тягачах, фото ілюстративне

Паралельно на ці бойові машини мають бути встановлені системи зв’язку L3Harris Falcon III RF-7800V-V51x та Thales SOTAS, системи управління вогнем Сentro de Devolvolvimento de Sistemas GCB тактичні комп'ютери AEL Sistemas CTM.

При цьому бразильські військові також прагнуть посилити бронезахист своїх "Леопард-1" та поставити на них обладнання для самоокопування.

Чистка ствола в гарматі танка Leopard-1A5BR

І в даному контексті варто нагадати про наступні події. У період з 29 листопада по 5 грудня 2020 року нашу країну відвідала офіційна делегація Федеративної Республіки Бразилія, яку очолював заступник міністра оборони Бразилії Маркус Дего Росас Понтіс.

Метою такого візиту було проведення Першого діалогу оборонної промисловості між нашими країнами, визначення можливих спільних проєктів.

Перший діалог оборонної промисловості України та Бразилії 1 грудня 2020 року відкрив особисто Прем`єр-міністр України Денис Шмигаль

Тоді ж було підписано Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості України та Міністерством оборони Федеративної Республіки Бразилія щодо науково-технічного співробітництва та комерціалізації оборонної продукції.

Як можливий напрямок співпраці обговорювались зокрема поставки нових танків українського виробництва та модернізація танків М60 для потреб Збройних сил Бразилії.

При цьому для бразильських військових була проведена демонстрація також і колісної бронетехніки - СБА "Новатор", БТР-4 та БТР-3

І зважаючи на цей факт, буде логічно, якщо Україна змагатиметься та отримає підряд на виконання хоча б частини робіт по модернізації бразильських Leopard 1A5BR також, окрім раніше оговореної можливості поставки нових та оновлення уже наявних танків Збройних Сил Бразилії.

Тим більш, що бразильські військові мають довготривалі плани на оновлення парку бронетехніки, розраховані до 2030 року
Читайте також: Якою новою зброєю Україна дивувала бразильців (фото)