xcounter
#

Білоруси будуть нову "лінію Хреніна", тепер ближче до Польщі: у хід ідуть "зуби дракона", покришки, колоди і дошки

2588
"Зуби дракона", також відомі як "пірамідки Вагнера", фото ілюстративне
"Зуби дракона", також відомі як "пірамідки Вагнера", фото ілюстративне

Білоруси продовжують розбудовувати захисні укріплення

Білорусь продовжує розбудовувати так звані "лінії Хреніна" (названі "на честь" міністра оборони країни) поблизу кордонів з іншими країнами – про створення чергового опорного пункту, який може бути елементом нового укріпрайону неподалік від кордону з Польщею розповідають у виданні Motolko ("Беларускі Гаюн").

Так, як відзначають у виданні, неподалік від білоруського селища Саки, що в Брестській області, білоруси розпочали обладнання вогневих позицій з окопів, траншей та бліндажів, для обладнання якої залучили, зокрема, і таку техніку, як екскаватори та автокрани.

Читайте також: РФ планує розмістити ядерну зброю у Білорусі вже у середині липня
лінія Хреніна Білорусь
Розташування нових елементів "лінії Хреніна" за 28 км від кордону з Польщею

Відзначається, що нові укріплення планують обладнати так званими "зубами дракона" (залізобетонних пірамідок-укріплень висотою до 120 см), а також дошок, колод, бетонних блоків та автомобільних покришок.

Поки що є дві версії того, з чим може бути пов’язане будівництво одного з елементів так званої "лінії Хреніна" – низки опорних пунктів і укріпрайонів. Так, будівництво укріплень теоретично може бути пов’язане з ймовірними навчаннями територіальної оборони – втім, сьогодні навчання в цьому районі не проходить і наразі невідомо про плани проведення таких навчань в майбутньому.

Найбільш ймовірна версія, як стверджують у виданні, це "підготовка до оборони від потенційної зовнішньої військової агресії. На це, зокрема, може вказувати і той факт, що укріплення будуються на відстані близько 28 км до кордону з Польщею (до України – відповідно 47 км).

Ба більше, останнім часом будівництво укріплень у Білорусі просувають й на "офіційному рівні", стверджуючи, що такі опорні пункти для прикриття кордонів мають бути підготовлені завчасно, щоб у випадку прориву диверсантів чи підрозділів противника війська могли швидко зайняти позиції і дати відсіч.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Білорусь також активно розбудовує захисні укріплення неподалік від кордону з Україною, а саме у 20-22 км у Гомельському районі. Він будувався нібито з метою демонстрації для чиновників на щорічних зборах "Воєнна безпека та оборона держави", який пройшов 26 травня, але, судячи з усього, демонтувати укріплення не збираються і зараз там базуються білоруські військові.

Читайте також: Білорусь хвалилася аж 18 виробниками БПЛА, але купує у РФ три SuperCam за 1 млн доларів