xcounter
#

Армія США продовжує вчитись у ЗСУ, і там не тільки про артилерію та дрони

7950
Бійці ЗСУ ведуть вогонь з гаубиці M777, літо 2022 року, фото з відкритих джерел
Бійці ЗСУ ведуть вогонь з гаубиці M777, літо 2022 року, фото з відкритих джерел

Американські військові продовжують робити цікаві акценти з досвіду війни РФ проти України, які заслуговують на окрему увагу

Командування Армії США продовжує аналізувати досвід Сил оборони України у відсічі рашистам з тим, щоб зробити оптимальнішою свою стратегію як на випадок «великої війни» у Європі, так і на випадок "великої війни" в Тихоокеанському регіоні. Таке переосмислення стратегії відбувається за усіма пунктами – роль артилерії та дронів на полі бою, роль танків у сучасних боях та покращення їх захисту в тому числі проти БПЛА, вдосконалення логістики та процесів ремонту техніки.

Узагальнення досвіду за цими пунктами відбувається поки що лише на теоретичному рівні, але який потім має вилитись у конкретні рішення по новим збройним програмам для Армії США. Про це йдеться у публікації порталу Defense News.

Читайте також: Як швидко можна опанувати САУ 2С22 "Богдана", якщо йдеться про людину без досвіду
M142 HIMARS в строю Збройних Сил України, літо 2022 року, фото - Anastasia Vlasova for The Washington Post

Зокрема вказується, що американські військові не просто осмислюють, як саме зараз бійці ЗСУ використовують HIMARS та артилерію калібру 155-мм, але й також – що сама Армія США має вдосконалити в своєму артилерійському арсеналі.

Наприклад, серед варіантів розглядається можливість поновлення конкурсу на купівлю колісної 155-мм САУ, який американські військові запустили ще в 2020 році, але й так не довели до логічного фіналу. Також дискутується можливість збереження буксируваної артилерії калібрів 105-мм та 155-мм в розпорядженні різних родів військ армії США. Крім того, американські військові ще планують сформулювати перелік вимог до далекобійних артсистем калібру 155-мм.

Солдати 101-ої повітряно-десантної дивізії ведуть вогонь із легких польових гаубиць M119A3, фото - US Army

Важливим пунктом до переосмислення для американських військових виявились прийоми та методи боротьби з безпілотниками на полі бою. До недавнього часу Армія США йшла по траекторії, в рамках якої боротись із БПЛА планувалось переважно використанням засобів РЕБ або ж інших засобів "некінетичного впливу".

Але практика ЗСУ на полі бою проти РФ показала, що в цьому сегменті слід робити ставку скоріше на стрілецьке озброєння або ж зенітні системи, оснащені "розумними прицілами" для стрільців.

Окрім того, американські військові на тлі досвіду України у війні проти рашистів стали задумуватись над тим, що їм треба сформувати не тільки додатковий батальйон ЗРК Patrot, але й наростити структури армійської ППО також.

Patriot, фото US DoD

Окремо в Армії США розмірковують над тим, як потрібно модернізувати M1 Abrams з поправкою саме на досвід війни РФ проти України. Цей досвід уже прямо диктує, що наприклад потрібно працювати над захистом танка в проекції згори, щоб мінізувати можливий результат від ураження безпілотником. Працювати над зменшенням маси цієї машини потрібно в першу чергу не тільки через міркування прохідності по різним типам місцевості, але й взагалі-то для того, щоб спростити процес евакуації M1 Abrams із поля бою у випадку необхідності.

Раніше Defense Express розповідав про те, що Армія США уже робить свої висновки з поля бою в Україні. Там ми навіть окремо деталізували, на чому сконцентрувались американські військові.

Крім того, ми також писали про те, що США розкрили кількість батарей Patriot й тепер ясно чому вони "на вагу золота".

Читайте також: Бойовики ХАМАСу показали свої реактивні снаряди ППО Mutabar-1, і це дуже цікава зброя