xcounter
#

ЗСУ зі своєї протитанкової "снайперської гвинтівки" нищать російські танки (відео)

9003
ЗСУ зі своєї протитанкової "снайперської гвинтівки" нищать російські танки (відео)

"Стугна" видовищно та ефективно демілітаризує танки та іншу техніку армії РФ

Протитанковий ракетний комплекс "Стугна" від ДержККБ "Луч" продовжує залишатися ефективним інструментом українських військових у війні з російськими окупаційними військами. Черговий епізод з демілітаризацією ворожого танка з українського ПТРК публікує Генеральний штаб Збройних Сил України.

"Окупанти думали, що замаскували свій танк Т-72. Але морські піхотинці не лише побачили ворожу техніку, але й вивели її з ладу з ПТРК "Стугна-П", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Блискавична робота розрахунку ПТРК "Стугна": "зібрали" всіх окупантів докупи

Загалом "Стугна" дуже ефективно зарекомендувала себе у війні з РФ – українські бійці регулярно звітують про знищену з українського ПТРК техніку.

Так, зокрема, в одному з епізодів цей ПТРК продемонстрував, що може знищувати цілі навіть на відстані 5,3 км, що більше за "межу" у 5 км, визначену для "Стугни".

Водночас "Стугна" ефективно нищить не тільки танки, а й російські "аналоговнет" літаючі винищувачі танків – гелікоптери Ка-52 під час польоту.

Крім того, раніше Defense Express зафіксував одну з унікальних здібностей цього ПТРК – здатність ракети здійснювати різкі маневри після її "встрілювання" у лазерну тропу.

Читайте також: Зі "Стугни" по піхоті в укритті: протитанкісти ЗСУ покарали рашистів за розхлябаність (відео)