xcounter
#

З’явилося перше відео з ракетою SCALP-EG під крилом Су-24, і запускати їх допомагають пілони від Tornado

18299
З’явилося перше відео з ракетою SCALP-EG під крилом Су-24, і запускати їх допомагають пілони від Tornado

Ракета SCALP-EG — французька назва Storm Shadow, які вже продемонстрували свою ефективність у знищенні російського окупаційного війська

Офіційні сторінки у соцмережах Президента України Володимира Зеленського опублікували відео, в якому, серед усього, вперше була продемонстрована французька крилата ракета SCALP-EG, розташована під крилом фронтового бомбардувальника Су-24.

Про передачу цих крилатих ракет Україні президент Франції Еммануель Макрон повідомив на початку липня цього року, і вже менш як за місяць ці ракети завдають ударів по російських об’єктах — судячи з усього, саме SCALP-EG продірявила одразу два мости на тимчасово окупованих територіях поблизу Криму.

Читайте також: Чому Мі-24 є найкращим варіантом під керовані ракети APKWS від США

Також в іншому відео, опублікованому на сторінці Зеленського, можна окремо розгледіти кадри Су-24 з цими ж ракетами у повітрі, а також безпосередньо самої ракети SCALP-EG в небі.

Нагадаємо, що SCALP-EG — це назва французької версії ракети Storm Shadow, детально про те, як працює ця ракета, для яких цілей призначена та на яку кількість ракет взагалі можна розраховувати Defense Express розповідав в окремому матеріалі.

Одним з питань щодо передачі Україні французьких ракет SCALP-EG було те, а як же само їх можна буде адаптувати для використання з радянських бомбардувальників, і тоді очевидним варіантом було, що для вирішення цього питання фахівцям допоможе досвід зі Storm Shadow.

Бо щоб інтегрувати їх у наші Су-24 у ролі "вставки" інженерами було використано спеціальні пілони від списаних ударних літаків Tornado. І схоже, що аналогічне рішення адаптували й для французького варіанту ракет, бо такий самий пілон можна побачити й під тим Су-24, що має у себе під крилом SCALP-EG.

Читайте також: Щоб удар Storm Shadow мав ефект 100%, треба також ракети HARM та MALD