xcounter
#

Засікти російський "Орлан" за 100 км: комплекс РЕБ з БПЛА "Буковель-AD R4" від ТОВ "Proximus" на "Зброя та Безпека-2021"

9728
Комплекс РЕБ з БПЛА "Буковель-AD R4"
Комплекс РЕБ з БПЛА "Буковель-AD R4"

Комплекс РЕБ з БПЛА "Буковель-AD R4" вже не один рік допомагає українським військовим боротися з ворожими безпілотниками

На виставці "Зброя та Безпека" українська компанія Proximus LLC продемонструвала свій комплекс РЕБ з БПЛА "Буковель-AD R4".

Цей комплекс призначений для зриву виконання польотних завдань безпілотними літальними апаратами шляхом радіоелектронного впливу на бортові радіоелектронні системи БПЛА.

Читайте також: На виставці "Зброя та Безпека-2021" демонструють станцію РЕБ "Прометей-МФ5": вона здатна зривати дії військ Кремля
комплекс РЕБ з БПЛА
Комплекс РЕБ з БПЛА "Буковель-AD R4"

З 2016 року цей комплекс використовується військовими безпосередньо в зоні АТО/ООС, а розробники постійно удосконалюють цей комплекс – з огляду на те, що ворог теж не стоїть на місці і постійно покращує свої безпілотники.

Так, наприклад, якщо раніше комплексом здійснювалося радіоподавлення роботи GPS та GLONASS, то тепер до цього переліку додалися ще й Galileo та Beidou.

Комплекс РЕБ з БПЛА
Комплекс може "засікти" російські БПЛА на значній відстані

Також розширився частотний діапазон комплексу та збільшилась кількість завад, які він може ставити одночасно. Як стверджують у компанії, цей комплекс може подавити БПЛА на кшталт Bayraktar TB2.

Комплекс "Буковель-AD R4" дуже надійний, навіть у порівнянні з закордонною технікою, зазначають представники компанії. Як приклад наводять те, що перші машини, які отримали військові, попри заявлений ресурс у 7 тисяч годин, змогли відпрацювати по 10, 12 та навіть 15 тисяч годин.

Комплекс має пасивну систему виявлення та пеленгації безпілотників. Такі БПЛА, як російський "Орлан-10" він може побачити на відстані від 70 до 100 км, БПЛА на кшталт Bayraktar TB2 – на відстані 200 км. Ефективна дальність радіоподавлення – до 16-20 км. Час розгортання у бойове положення – 2 хв.

Як стверджують представники компанії, комплекс "Буковель-AD R4" користується популярністю за кордоном – наразі компанія завантажена замовленнями до 2022 року. А під час проведення порівняльних випробувань за кордоном з ізраїльськими, німецькими чи іншими комплексами, саме українська розробка демонструє себе якнайкраще.

Читайте також: Пускова установка на 24 баражуючих боєприпаси: КБ "Robotics" представляє нову розробку на "Зброя та Безпека-2021"