xcounter
#

Вночі під час обстрілу вперше збито крилату ракету Х-101 з касетною бойовою частиною

24242
Ту-95МС з ракетами Х-101
Ту-95МС з ракетами Х-101

Противник продовжує використовувати різні варіанти бойових частин своєї крилатої ракети Х-101

Російське окупаційне військо у ніч на 7 червня під час чергового удару по об’єктах критичної інфраструктури України випустило зокрема п’ять крилатих ракет Х-101/Х-555 з бомбардувальників Ту-95 МС, згідно з даними наших Повітряних сил ЗСУ, всі п’ять ракет були збиті силами протиповітряної оборони. Також ворог застосував 53 ударні дрони типу Shahed, з них збито 48 одиниць.

Разом з тим, як виявилося, сьогодні вночі наші підрозділи ППО вперше збили крилату ракету Х-101 з касетною бойовою частиною, як повідомляє у своєму особистому блозі "Полковник ГШ" офіцер ЗСУ.

Читайте також: РФ для удару 8 травня взяла з конвеєру Х-101 з подвійною БЧ, зроблену в 2 кварталі 2024 року

"У цій версії 101 перша БЧ залишилася осколково-фугасною, а другою стала касетною", — йдеться у повідомленні. Можна припустити, що ракети з такою бойовою частиною ворог буде використовувати передусім для обстрілів аеродромів.

Наразі невідомо, як активно ворог використовує ці ракети для терористичних обстрілів України і як у відсотковому відношенні розподіляється виробництво ракет з різними бойовими частинами.

Разом з тим, нагадаємо, що ще у березні стало відомо, що РФ почала виробництво Х-101 з двома бойовими частинами, а ще раніше самі рашисти заявляли, що ця крилата ракета отримала 800-кг бойову частину за умови зменшення її дальності. Але, на жаль, навіть за такої умови запасу дальності ворогу вистачає для обстрілів всієї території України.

Читайте також: У ГУР оновили дані виробництва у РФ ракет Х-101, "Калибр" та "Оникс"