xcounter
#

Уроки війни: модернізовану систему Iron Dome навчили одночасно збивати безпілотники й ракети

3258
В Ізраїлі зробили систему Iron Dome ще крутішою
В Ізраїлі зробили систему Iron Dome ще крутішою

Система Iron Dome, як стверджує розробник, є найбільш популярною у світі та має коефіцієнт вдалих перехоплень у понад 90%

Rafael Advanced Defense Systems і Організація протиракетної оборони Ізраїлю успішно завершили випробувальну кампанію модернізованої системи протиракетної оборони Iron Dome ("Залізний купол").

Випробування пройшли на полігоні на півдні країни за участі ВПС Ізраїлю. Систему протестували за низкою складних сценаріїв, під час яких Iron Dome успішно перехопив та знищив цілі, які імітували сучасні загрози.

Читайте також: Ізраїльський корвет типу Sa'ar 5 "засвітився" з двома пусковими установками системи Irone Dome

Так, під час випробувань були змодельовані ситуації з безпілотниками та ракетами, випущеними у повітря – Iron Dome вдалося одночасно перехопити різні типи цілей.

Ці сценарії загроз з одночасною появою декількох цілей різних типів були змодельовані на основі даних від ізраїльської військової розвідки.

Система
Під час випробувань "Залізний купол" зміг одночасно боротися з декількома цілями різних типів

"Ізраїль уважно слідкує за новими продуктами іранської оборонної промисловості та відповідно до цього вживає необхідних заходів", – повідомляє Breaking Defense з посиланням на анонімне джерело.

БПЛА-мішень
Запуск безпілотника-мішені Qinetiq Banshee

Оновлена оцінка сучасних загроз була заснована, зокрема, на використанні протягом останніх місяців повстанцями-хуситами в Ємені безпілотників та сучасних ракет проти цілей у Саудівській Аравії. Показовим стало та ураження БПЛА та сучасними ракетами різних типів державних нафтових об’єктів Saudi Aramco Саудівської Аравії.

Система

Зазначається, що наразі як Саудівська Аравія, так і ОАЕ серйозно розмірковують над придбанням ізраїльської системи, тож додаткові опції, які отримав Iron Dome, стануть позитивним фактором для прийняття рішення на користь ізраїльської системи.

Зрештою, оновлений Iron Dome стане в пригоді й ізраїльським військовим.

"Ми досягли значного прогресу в технологічних можливостях системи. У трьох випробувальних кампаніях, проведених протягом останніх декількох місяців", система Iron Dome продемонструвала видатні можливості протистояти загрозам, що постійно розвиваються", – зазначив Моше Патель, голова Організації протиракетної оборони Ізраїлю.

Читайте також: ​Ізраїль завершив постачання комплексу ПРО Iron Dome до США