xcounter
#

"Укроборонсервіс" сподівається, що зможе передати ЗСУ свої станції РТР "Кольчуга" у 2021 році

2685
Станція РТР "Кольчуга"
Станція РТР "Кольчуга"

Мова йде про чотири комплекти станцій контролю радіоелектронної обстановки "Кольчуга-КЕ"

Державне підприємство "Укроборонсервіс" (входить в склад ДК "Укроборонпром") вкотре пропонує українським військовим свої автоматизовані станції радіотехнічної розвідки "Кольчуга-КЕ".

Про це йдеться в офіційному "Звіті про управління ДП "Укроборонсервіс" за 2020 рік".

Читайте також: "Нептун" не лишиться без "очей": нові українські загоризонтні РЛС "Мінерал-У" для ЗСУ майже готові (відео)
Укроборонсервіс
Частина звіту ДП "Укроборонсервіс" за 2020 рік

"Окремої уваги заслуговують станції контролю радіоелектронної обстановки "Кольчуга-КЕ" у кількості 4-ох комплектів. Протягом 2021 року планується проведення приймально-здавальних випробувань комплексу представниками Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України", - відзначається у звіті держпідприємства.

Кольчуга-КЕ
Презентація відновленого комплексу радіотехнічної розвідки "Кольчуга-КЕ" у 2020 році / Фото:Ігор Копитін

Нагадаємо, один з таких комплексів, що не перший рік знаходиться на території "Укроборонсервіс", вже неодноразово демонструвався керівництву Держави та керівництву Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Кольчуга-КЕ
Презентація відновленого комплексу радіотехнічної розвідки "Кольчуга-КЕ" у 2020 році / Фото:Ігор Копитін

Власне остання така презентація пройшла у травні минулого року. Під час цього заходу, керівництво компанії-спецекспортера також відзначало працездатність комплексу, який пропонувався Міноборони, та було готово взяти на себе відповідні зобов’язання по подальшому технічному обслуговуванню "Кольчуги-КЕ" у випадку, "якщо наші військові вирішать придбати цей комплекс".

Крім цього, у пункті "перспективи розвитку", вказується й про початок розробки та випробувань інших видів дефіцитних зразків техніки та комплектуючих за рахунок наявних спеціалістів на держпідприємстві та відповідних технологій.

ТТХ станції РТР Кольчуга
ТТХ станції РТР "Кольчуга"

Мова, зокрема, йде НВЧ-прилади (генератори та підсилювачі), про елементну базу та можливості модернізації складових для зенітних ракетних комплексів С-300 та "Бук-М1". Також повідомляється про подальший розвиток співпраці з вітчизняними та міжнародними організаціями по проектам гуманітарного розмінування та утилізації боєприпасів.

Читайте також: ЗСУ повністю змінять парк КШМ на нові та модернізовані зразки: стали відомі подробиці