xcounter
#

Шведи мають цікавий варіант мобільної ППО зі своїм RBS 70 NG, яку можна було б "обкатати" в Україні

8502
Мобільна система протиповітряної оборони від шведської компанії, фото — Saab
Мобільна система протиповітряної оборони від шведської компанії, фото — Saab

У Saab є їхній RBS 70, який вони поєднали з американським бронеавтомобілем з власним багатоспектральним камуфляжем

Західні виробники з огляду на досвід війни в Україні все більше звертають уваги на мобільні системи протиповітряної оборони малої дальності, які б допомогли військовим якнайкраще боротися з загрозами у повітрі, і шведська компанія Saab має власний варіант такої системи, яку вона планує продемонструвати на виставці DSEI 2023 у вересні.

Як шасі для своєї мобільної системи протиповітряної оборони шведська компанія обрала американський бронеавтомобіль JLTV, захищений багатоспектральним камуфляжем Barracuda від Saab.

Читайте також: Шведський Saab готовий до злиття та поглинань: що чекає виробника Gripen, NLAW та RBS-70

"Камуфляжна система Barracuda приховує машину, а також дозволяє за необхідності швидко розвернути JLTV проти повітряних цілей", — кажуть у Saab.

Засобом ураження такої системи ППО шведи обрали свої переносні зенітні ракетні комплекси RBS 70 у новітній версії NG.

Цей ЗРК, як декларує Saab, може нищити цілі на відстані понад 9 км та на висоті до 5 км, розгортається за 45 секунд, а максимальна швидкість ракети становить 2 Маха.

Нагадаємо, Сили оборони України вже використовують шведський ЗРК RBS 70 на полі бою, раніше у цьому місяці наші військові за його допомогою знищили російський легікоптер Ка-52.

Про передачу такого переносного зенітного ракетного комплексу Україна просила ще понад рік тому, отримали шведський RBS 70 наші військові орієнтовно у березні-квітні вже цього року.

Читайте також: Оголошено темпи постачання F-16 та дана відповідь на питання щодо появи у ЗСУ шведських Gripen