xcounter
#

Що за РЛС від "Укрспецтехніки" допущено до експлуатації у військах і чим вона буде корисна на полі бою

6018
РЛС 112L4 під час випробувань, фото — ХК "Укрспецтехніка"
РЛС 112L4 під час випробувань, фото — ХК "Укрспецтехніка"

Міністерство оборони України допустило до експлуатації у ЗСУ черговий зразок озброєння та військової техніки, який допоможе ефективніше нищити цілі

Міністерство оборони України повідомило, що вітчизняна радіолокаційна станція вимірювання швидкості польоту снарядів 112L4 від ХК "Укрспецтехніка" допущена до експлуатації у військах.

Як кажуть в оборонному відомстві України, якщо раніше наші артилеристи використовували на полі бою або радянські артилерійські балістичні станції АБС-1 або ж данські Weibel, то тепер матимуть в активі вже вітчизняну систему.

Читайте також: Де армія РФ для боїв проти ЗСУ взяла САУ "Вена", якщо всі продали Азербайджану
РЛС 112L4
РЛС 112L4, фото — Міністерство оборони України

Українська РЛС 112L4 призначена для вимірювання швидкості балістичних об’єктів різного калібру — від 4,5-мм куль до 240-мм боєприпасів.

З вагою у 10 кг ця РЛС може експлуатуватися як на тринозі, так і встановлюватися на самохідні артилерійські установки чи танки. Як стверджує розробник, РЛС 112L4 може бути інтегрована у системи артилерійського вогню.

РЛС 112L4
РЛС 112L4, фото — "Укрспецтехніка"

За винятком елементної бази, РЛС має українські комплектуючи, зокрема програмне забезпечення та математичний апарат створений виключно нашими спеціалістами.

"Зазначена РЛС підвищить точність роботи української артилерії, а відтак зменшить витрати боєприпасів", — відзначили в "Укрспецтехніці"

Тактико-технічні характеристики радіолокаційної станції 112L4:

частотний діапазон — Ка;

потужність сигналу — ≤ 80 мВт

діапазон швидкостей — 50 – 2000 м/с

похибка вимірювання — ≤ 0,1 %

калібр снарядів — 4,5 – 240 мм

Нагадаємо, раніше Defense Express розповідав, що танкісти ЗСУ показали рідкісний РХМ "Кашалот" для випалювання окупантів.

Читайте також: Поки всі говорять про ATACMS у США активно наближається виробництво ER GMLRS на 150 км та PrSM на 500 км