xcounter
#

Рашисти цілилися ракетою Х-47 "Кинджал" у Patriot: важливе про захист комплексу від атак окупантів

10891
Фото U.S. DoD
Фото U.S. DoD

Patriot успішно перехопив російську ракету, але водночас заходи безпеки також важливі для цього ЗРК

Минулого тижня Повітряні Сили ЗСУ вперше в історії успішно збили з зенітного ракетного комплексу Patriot російську ракету Х-47 "Кинджал" – перехоплення цієї ракети підтвердили безпосередньо у ПС ЗСУ, а згодом і бригадний генерал ПС США Пет Райдер, представник Пентагону.

Водночас у CNN розповідають, яку саме ціль хотіли уразити росіяни своєю ракетою "Кинджал", яку вони активно піарили як "гіперзвукову", і поцілити окупанти хотіли саме в зенітний ракетний комплекс Patriot, як розповіли виданню два американські посадовці.

Читайте також: Х-47 "Кинжал": балістичний чи гіперзвуковий, як взагалі працює, як з'явився у РФ та став міфом
Х-47
Збита ракета Х-47 "Кинджал"

З цікавого відзначається таке – що для перехоплення Х-47 "Кинджал" було випущено одразу декілька ракет з ЗРК Patriot під різними кутами, і це демонструє, наскільки швидко насправді наші військові змогли опанувати цю зброю, щоб якнайкраще збивати російські ракети.

Водночас націлитися на Patriot своїм "Кинджалом" у рашистів вийшло, бо вони змогли вловити сигнали від цього зенітного ракетного комплексу. "Радар [стандартна батарея Patriot може бути оснащена радаром з АФАР AN/MPQ-53 або ж потужнішим AN/MPQ-65] випромінює сильний сигнал і зрештою його помітять російські засоби радіотехнічної розвідки", – відзначає американський полковник у відставці Девід Шенк, його цитує видання The War Zone. Тому насправді важливо використовувати системи Patriot у поєднанні з імітаторами РЛС.

Окремо наголошується, що, наприклад, повноцінну батарею Patriot (з шістьма і більше пусковими) насправді аж ніяк не можна назвати "голкою в стозі сіна" – для її розгортання потрібні 50-60 військових, експлуатації – 25-30, а сама батарея займає близько квадратного кілометра, тому також варто потурбуватися і про високоякісні макети цих ЗРК, щоб заплутати росіян, де насправді може перебувати справжній комплекс.

Бо з урахуванням приголомшливого успіху ЗРК Patriot з ракетою "Кинджал" російське окупаційне військо, звісно, не полишить своїх спроб поцілити в цей потужний зенітний ракетний комплекс, тому надзвичайно важливо вжити різних заходів, щоб якнайкраще захистити ці комплекси від ворожих ударів.

Читайте також: Росіяни провалились з "Кинжалом", то чи не "згадають" про радянські аеробалістичні Х-15