xcounter
#

Рашисти тікають з БТР після пострілу цієї зброї: у ДШВ ЗСУ розповіли, як кошмарять окупантів з Barrett

14993
Снайпер ДШВ ЗСУ, фото ілюстративне
Снайпер ДШВ ЗСУ, фото ілюстративне

Американські снайперські гвинтівки допомагають ЗСУ нищити російську армію

Військові Збройних Сил України нищать ворога не тільки з сучасних САУ чи РСЗВ – бійці одного з підрозділів Десантно-штурмових військ, які наразі нищать ворога на Слов’янському напрямку, мають значні успіхи у снайперській та контрснайперській боротьбі з армією РФ. Про них розповідає видання АрміяInform спільно з пресофіцером ДШВ Ярославом Чепурним.

Бійці ДШВ активно застосовували снайперські гвинтівки, зокрема, під час запеклих боїв поблизу Сєвєродонецька та Лисичанська – передусім йдеться про американські далекобійну зброю, таку як M171 та M107 A1 (50 BMG) Barrett калібром 12,7×99 мм

.

Читайте також: Якби ставив засічки на гвинтівці - давно перерубив: снайпер ДШВ розповів про роботу на передку
M107 A1
M107 A1

Наші снайпери позитивно оцінюють цю зброю і кажуть, що активно її використовують у знешкодженні технічних засобів противника та ворожих укріплених позицій.

Один зі снайперів на ім'я Володимир згадує, що коли вони пригощали ворожі БТР бронебійними боєприпасами з цієї снайперської гвинтівки, окупанти швидко втікали, бо цей боєприпас легко розриває їх на шматки, а також спричиняє загоряння ворожого бронетранспортера.

Наші військові з цією гвинтівкою також виграють більшість снайперських дуелей – оскільки аналогічної зброї в армії РФ немає.

Завдяки балістичному обчислювачу та сучасній оптиці з цієї гвинтівки можна ефективно вести вогонь не тільки по одній, а по двох і навіть по трьох виявлених цілей, бо у випадку зміни відстані до цілі розрахунок проводиться за лічені секунди. Тому основними цілями для гвинтівки Barrett є легкоброньовані цілі чи вогневі точки противника.

Військові ДШВ також відзначають і зручність у використанні – гвинтівка легко розбирається та переноситься у двох 60-літрових рюкзаках, завдяки чому снайперський розрахунок у складі двох осіб може швидко пересуватися по місцевості.

Z-10 снайперська гвинтівка
Ukrainian Military Pages Снайпери 79-ї одшбр з гвинтівками Zbroyar Z-10 308Win, фото © Паша К. Кашчук
Крім американської зброї, українські снайпер також схвально відгукуються і про українську гвинтівку Z-10 "Зброяр, яка також бере активну участь у знищенні російської армії.
Читайте також: ​Потужніші за Barrett: чи є майбутнє у антиматеріальних гвинтівок