xcounter
#

Рашисти кинули на полі бою свій справді "одиничний" БТР, який вперше "засвітився" у жовтні

47689
Рашисти кинули на полі бою свій справді "одиничний" БТР, який вперше "засвітився" у жовтні

Вперше дійсно дуже рідкісний БТР-90 "Росток" засвітився на полі бою у жовтні цього року

Два місяці тому, а саме 10 жовтня, російське окупаційне військо розпочало свої наступальні дії на Авдіївському напрямку, намагаючись оточити місто — і завдяки шаленому спротиву Сил оборони України рашисти втратили там тисячі своїх військових і сотні зразків озброєння та військової техніки, іноді доволі рідкісних чи вкрай застарілих.

Наприклад, саме Під Авдіївкою Сили оборони вперше знищили російський БТР-50, кадри знищеного ворожого бронетранспортера разом з танком Т-64БВ тоді оприлюднили у 110-й окремій механізованій бригаді.

Читайте також: Проблему зі Stryker з баштою SAMSON, яка випливла ще в 2021 році, вирішено, затримка у постачанні — до року
знищений БТР-50
Знищений російський БТР-50 та пошкоджений Т-64БВ, фото — БУАР 110-ї ОМБр

Водночас нещодавно ця ж бригада оприлюднила нове відео з доволі промовистими кадрами зі спаленою російською бронетехнікою на Авдіївському напрямку, і серед усього там можна побачити доволі рідкісний російський бронетранспортер БТР-90 "Росток".

На відео з 15:01

Судячи з усього, окупанти просто покинули свою машину; не виключено, що згодом рашисти спробують її евакуювати, хоча також доволі ймовірним є сценарій, коли ЗСУ просто доб’ють цей ворожий бронетранспортер.

Це доволі рідкісна ворожа бронемашина, яких у противника може бути всього декілька одиниць, водночас чи кинув противник усі свої нечисленні запаси цих бронетранспортерів на поле бою невідомо.

БТР-90
Покинутий ворожий БТР-90, скріншот з відео 110-ї ОМБр

Вперше російські БТР-90 засвітилися якраз на початку російського наступу на Авдіївку, після декількох днів дійсно шалених втрат окупантів у бронетехніці. Представлена ця машина була ще у 1994 році, через десять років, у 2004, були завершені держвипробування, у 2008 машина була прийнята на озброєння, але у 2011 так зване міноборони РФ відмовилося від закупівель цього бронетранспортера.

Тактико-технічні характеристики БТР-90 "Росток":

  • бойова маса — 22 тонни;
  • довжина корпусу — 8200 мм;
  • ширина — 3100 мм;
  • висота — 3000 мм;
  • кліренс — 510 мм;
  • озброєння — 30-мм автоматична гармата 2А42; АГС_17, 7,62-мм кулемети, ПТРК "Конкурс-М";
  • потужність двигуна — 510 к.с.;
  • швидкість по шосе — понад 100 км/год;
  • на плаву — 12 км/год;
  • запас ходу — 800 км.
Читайте також: 44-а ОМБр нищить рашистів з польського самохідного 120-мм міномета