xcounter
#

Рашисти кажуть, що зробили друге покоління бюджетного аналогу свого "Пеніциліну"

21739
Рашисти кажуть, що зробили друге покоління бюджетного аналогу свого "Пеніциліну"

Невідомо, які оновлення отримало "друге покоління" комплексу "Сова", але вперше про систему стало відомо доволі нещодавно - на початку цього року

Російське конструкторське бюро "Талламхо" заявило, що розпочало серійне виробництво другого покоління комплексу акустичної розвідки БУХ2 "Сова", який позиціюється як бюджетний аналог іншої російської розробки - комплексу артилерійської розвідки 1Б75 "Пеніцилін".

Інформація про те, які оновлення отримав комплекс, а також не розголошують темпи виробництва цього бюджетного аналога "Пеніциліна". Також відзначити, що КБ "Талламхо" з’явилося досить нещодавно, у 2022 році, базується у Грозному і спеціалізується на IT-розробках.

Читайте також: Крити вже нема чим: у Кремлі лякають тим, що вже й так зробили - про погрози ракетами середньої дальності

Про появу першого покоління ворожого комплексу БУХ1 "Сова" стало відомо у січні цього року, у КБ "Талламхо" заявляли, що він працює за аналогією "Пеніциліна" - приймає та оброблює інформацію про акустичні хвилі пострілів та вибухів і визначає інформацію про розташування систем противника.

Як і "Пеніцилін", комплекс БУХ1 "Сова" не можна заглушити засобами радіоелектронної боротьби чи запеленгувати.

Тоді ж заявлялося, що було розроблено три версії комплексу "Сова" - стаціонарна для командних пунктів, мобільна для розвідників, і варіант, що був сумісний з коптерами. Залежно від версії маса комплексу становить до 2 кг.

Росіяни стверджують, що дальність дії БУХ1 "Сова" залежить від цілі, яку треба виявити, і може становити від 100 м нібито до 20 км. Звичайно, що цю заяву неможливо перевірити.

Так, варто згадати у березні цього року стало відомо, що комплекс БУХ1 "Сова" російські військові розпочали використовувати безпосередньо на полі бою. Тоді відзначалося, що у рамках тестових застосувань комплекс працював на відстані у 7 км "в умовах, близьких до прямої видимості". Хоча і ці дані не піддаються перевірці.

Для порівняння, той же "Пеніцилін", залежно від типу боєприпасу, може виявляти вогневі позиції або місця падінь снарядів у районі шириною до 25 км по фронту. Наприклад, для міномета дальність становить 10 км, інших зразків ствольної артилерії - 18 км.

Ворог стверджує, що БУХ1 "Сова" може визначити розташування вогневих позицій за термін від одної хвилини. Однією з переваг називається низька вартість - менш як 100 тисяч рублів залежно від версії.

Читайте також: У Китаї хочуть встановити бойові лазери на підводні човни: як це має взагалі працювати та навіщо