xcounter
#

Радіоелектронна боротьба: що очікувати від нової програми армії США

Радіоелектронна боротьба: що очікувати від нової програми армії США
1226

США розпочали першу фазу програми з розробки системи під назвою Terrestrial Layer System (TLS), яка надасть армії інтегрований комплекс радіоелектронної розвідки, у поєднанні з засобом ведення електронної війни і кібер-можливостями.

Перший етап триватиме 16 місяців, сказав Пол Турчинський (Paul Turczynski), директор відділу Boeing з глобальних продажів і маркетингу корисних навантажень.

За цей час буде проведена перевірка проекту, а також експлуатаційні випробування з військовими підрозділами.

Читайте також: ​Лазерна зброя на підході: як зміниться повітряне поле бою
Terrestrial Layer System радіоелектронна розвідка
Компанії Digital Receiver Technology і Lockheed Martin уклали контракт з армією США по розробці системи TLS

Дочірня компанія Boeing Digital Receiver Technology (DRT) уклала контракт з армією в квітні, щоб побудувати TLS на першому етапі за 7,6 мільйонів доларів.

Lockheed Martin отримали другий контракт у травні вартістю 6 мільйонів доларів. Армія має намір вибрати одного з постачальників по закінченню 16-місячного періоду.

Система TLS забезпечує ситуаційну обізнаність, електронні атаки і дієву розвідки для силового захисту

Система має надати військовим "здатність розуміти радіочастотний спектр, уміння його характеризувати, і використовувати наявну інформацію", додав Турчинський - "а потім діяти так, щоб погіршити, зруйнувати, і маніпулювати військами ворога і дійсно забезпечити переважання нашої сили в спектрі, оскільки електромагнітний спектр стає все більш завантаженим середовищем".

Terrestrial Layer System радіоелектронна розвідка
Армія заявила, що перші ітерації TLS будуть встановлені на броньовані машини Stryker, які виготовляються у різних версіях.

Загалом компанія надасть три машини по завершенню першого етапу. Вони будуть проходити експлуатаційні випробування і оцінки, щоб солдати могли опанувати ці технології і забезпечити зворотний зв'язок. Цей крок включає в себе ознайомлення солдатів з інтерфейсом, як він працює у транспортному засобі, і які можливості надає, каже Турчинський.

Армія також зможе вносити свій вклад протягом всього процесу. Очікується, що перші підрозділи отримають TLS у 2022 фінансовому році.

Читайте також: Інноваційний вертоліт Sikorsky-Boeing Defiant встановив новий рекорд швидкості (відео)