xcounter
#

Портфель замовлень на Bayraktar розписаний на 3 роки вперед, але 20 таких дронів "поза чергою" купили ОАЕ

10593
Bayraktar TB2, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Bayraktar TB2, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Ердоган знайшов спосіб, як "під вибори" помиритись із Саудівською Аравією та зміцнити турецьку ліру

У вересні 2022 року Baykar Defence поставила Об’єднаним Арабським Еміратам 20 розвідувально-ударних безпілотників Bayraktar TB2 з опціоном на поставку додаткової кількості безпілотників. Про це повідомляє Reuters з посиланням на два неназвані джерела в турецькому дипломатичному корпусі.

Видання зазнає, що до недавнього часу Туреччина була в стані воєнно-політичної конфронтації із ОАЕ та їх "старшим партнером" Саудівською Аравією. Але тепер ці три суб’єкти вирішили перейти до взаємовигідних відносин.

Читайте також: Як буде виглядати завод Baykar з виробництва Bayraktar TB2, Akıncı та Kızılelma в Україні (фото)
Bayraktar TB2, ілюстративне зображення з відкритих джерел

ОАЕ потрібні Bayraktar TB2, щоб ефективно протистояти Ірану та його "проксі-силам". Бо "Байрактари» мають кращу, аніж іранські дрони, обробляти та передавати розвідувальні дані "в режимі реального часу". В свою чергу, поставки Bayraktar TB2 дозволяють Ердогану замиритись із Саудівською Аравією як "старшим партнером" ОАЕ, і заодно – збільшити приток валюти від експорту озброєнь.

Портфель замовлень Baykar Defence на Bayraktar TB2 та інші безпілотники розписаний на 3 роки наперед, в числі замовників – не тільки Україна, але й інші 21 країна світу. Виробничі потужності Baykar дозволяють виробляти лише 20 одиниць Bayraktar TB2 на місяць. Туреччина екстрено продала ОАЕ місячний обсяг виробництва "Байрактарів". І це виглядає саме як геополітичний реверанс Ердогана вбік Ер-Ріяду.

БПЛА Bayraktar TB2 на аеродромі в Стамбулі, 11 червня 2020 року / Фото: Агенція Анадолу
Читайте також: Baykar успішно протестувала свій "безпілотний винищувач" з українськими двигунами (відео)