xcounter
#

Baykar успішно протестувала свій "безпілотний винищувач" з українськими двигунами (відео)

4050
Безпілотники Akıncı та Kızılelma
Безпілотники Akıncı та Kızılelma

Безпілотник оснащується двигунами від української компанії "Мотор Січ"

Турецька компанія Baykar провела перше інтеграційне випробування двигуна своєї нової розробки – безпілотника Bayraktar Kizilelma. Про це йдеться на Youtube-каналі компанії. "Перше випробування з інтеграції двигуна з першим прототипом Bayraktar Kizilelma було успішно завершено", – йдеться у повідомленні.

Турецький реактивний безпілотний літальний апарат Bayraktar Kizilelma, також відомий як MIUS призначений для знищення цілей у повітрі, завоювання переваги, а також знищення ворожої ППО. Крім того, він має стати складовою авіагрупи турецького новітнього авіаносця TGG Anadolu, а також діяти у повітрі спільно з пілотованим винищувачем як "ведений безпілотник".

Читайте також: Що цікавого окрім Bayraktar TB2 може запропонувати Туреччина для України
Bayraktar Kizilelma безпілотник
Безпілотник Bayraktar Kizilelma. Фото: Сельчук Байрактар

Базова версія БПЛА Kizilelma зможе розвивати швидкість орієнтовно 800 км/год, перебувати у повітрі до 5 годин та має "стелю" у 12 км. Бойове навантаження БПЛА – близько 1 тонни.

Нагадаємо – новітня розробка турецької компанії Baykar Makina безпілотник Bayraktar Kizilelma оснащується турбореактивним двигуном АІ-25ТЛТ від української компанії "Мотор Січ".

Макет виробничої ділянки Baykar в Україні
Макет виробничої ділянки Baykar в Україні

Також варто нагадати, що Kizilelma – один з безпілотників, який буде вироблятися на заводі, який турецька компанія побудує в Україні – в ексклюзивному коментарі Defense Express Генеральний директор Baykar Халук Байрактар розповів деталі про завод турецької компанії в Україні.

Читайте також: Baykar "засвітив" нову розробку: малопомітний ударний дрон, який будуть збирати в Україні, можливо це Bayraktar TB4