xcounter
#

Перший цифровий літак пішов у серію: Boeing розпочав виробництво T-7A Red Hawk

5831
Перший цифровий літак пішов у серію: Boeing розпочав виробництво T-7A Red Hawk

Перший у ПС США літак "eSeries" пройшов перевірку цифрової конструкції

Американська компанія Boeing оголосила про початок серійного виробництва навчально-тренувального літака Т-7А Red Hawk. Про це компанія повідомляє у своєму пресрелізі.

Навчально-тренувальний літак Т-7А Red Hawk став першим літаком серії "е" – він був повністю спроєктований з використанням систем визначення та управління даними на основі тривимірних моделей, над якими у Boeing працювали протягом останніх двох десятиліть.

Читайте також: Airbus увійшла в кооперацію із турецькою Roketsan: вони перетворюють С-295 на "літак-ганшіп"

У T-7A Red Hawk використовувалися цифрові технології та дизайн літака Boeing TX, який пройшов шлях від концепції до першого польоту всього за 36 місяців.

T-7A Red Hawk
Навчально-тренувальний літак T-7A Red Hawk

У пресрелізі також йдеться про те, що здатність "швидко рухатися, розумно ризикувати та співпрацювати з новими способами для виконання робіт" – це майбутнє переваги у повітрі, а створені на основі цифрових технологій літаки та системи дозволяють пришвидшити час збирання та підвищити якість і доступність продукції для клієнтів.

Так, завдяки методу цифрової інженерії якість початкового проєктування зросла на 75%, час збірки – на 80%, а розробка та тестування ПО – на 50%.

Літак T-7A Red Hawk було створено спільно зі шведською компанією Saab AB, а в 2018 році він виграв тендер ПС США у рамках програми Т-Х. Повна вартість контракту становить 9,2 мільярда доларів і передбачає постачання 351 навчально-тренувального літака, а також 46 наземних тренажерів.

Читайте також: Дальність ураження – до 110 км: безпілотник Akinci з українськими двигунами "засвітився" разом з новим озброєнням